Neka vrsta milosti

Neka vrsta milosti - Morrison, Toni | Siezrobi.org Pročitajte knjigu izravno u pregledniku. Preuzmite knjigu u PDF, TXT, FB2 formatu na svoj pametni telefon. I još mnogo togasiezrobi.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Morrison, Toni
DIMENZIJA
6,67 MB
NAZIV DATOTEKE
Neka vrsta milosti.pdf
ISBN
3363677558854

OPIS

Trgovina robljem bila je 1680-ih još u povojima. U objema Amerikama žestoke religijske i klasne razlike, predrasude i ugnjetavanje bili su žestoki te stvorili plodno tlo za ropstvo i rasnu mržnju. Jacob, trgovac i pustolov anglo-nizozemskog podrijetla, unatoč gađenju što ga osjeća prema trgovanju ljudskim mesom, uzima djevojčicu ropkinju kao djelomičnu otplatu jednoga duga. To je Florens, s rukama ropkinje i stopalima portugalske dame, koja znade čitati i pisati te mu na farmi može biti korisna. Florens gladuje za ljubavi, isprva starije sluškinje u kući novoga gospodara, a poslije, u šesnaestoj, za onom zgodnoga kovača, Afrikanca, koji nikada nije bio rob a koji se pojavio u njihovim životima… Neka vrsta milosti otkriva što leži pod površinom ropstva i što stoji u početku priče o šećeru, tom velikom ždrijelu koje je progutalo milijune života. No u svojoj je biti ovo dvosmislena priča o majci i kćeri što uznemiruje silovitošću svijeta koji se u tren oblikuje – svijeta u kojemu gesta milosti, kao i sve ostalo, nosi nesagledive posljedice.

EndNote RefMan (RIS) MARC +Wish lista +Rezervacija . MARC zapis - ID: 74522 ... Započinje svoj roman „Neka vrsta milosti" dobitnica Nobelove nagrade za književnost 1993.

Morrison je prvenstveno psiholog. Nju ne zanimaju toliko velika kretanja masa i povijesna zbivanja kakvima se bave Zola i Sienkiewicz. Neka vrsta milosti book.

POVEZANE KNJIGE