Neka vrsta milosti

Neka vrsta milosti - Morrison, Toni | Siezrobi.org Zadovoljstvo nam je predstaviti knjigu , koju je napisao . Preuzmite knjigu . u PDF, TXT, FB2 ili bilo kojem drugom mogućem formatu na siezrobi.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Morrison, Toni
DIMENZIJA
6,23 MB
NAZIV DATOTEKE
Neka vrsta milosti.pdf
ISBN
5957014034778

OPIS

Trgovina robljem bila je 1680-ih još u povojima. U objema Amerikama žestoke religijske i klasne razlike, predrasude i ugnjetavanje bili su žestoki te stvorili plodno tlo za ropstvo i rasnu mržnju. Jacob, trgovac i pustolov anglo-nizozemskog podrijetla, unatoč gađenju što ga osjeća prema trgovanju ljudskim mesom, uzima djevojčicu ropkinju kao djelomičnu otplatu jednoga duga. To je Florens, s rukama ropkinje i stopalima portugalske dame, koja znade čitati i pisati te mu na farmi može biti korisna. Florens gladuje za ljubavi, isprva starije sluškinje u kući novoga gospodara, a poslije, u šesnaestoj, za onom zgodnoga kovača, Afrikanca, koji nikada nije bio rob a koji se pojavio u njihovim životima… Neka vrsta milosti otkriva što leži pod površinom ropstva i što stoji u početku priče o šećeru, tom velikom ždrijelu koje je progutalo milijune života. No u svojoj je biti ovo dvosmislena priča o majci i kćeri što uznemiruje silovitošću svijeta koji se u tren oblikuje – svijeta u kojemu gesta milosti, kao i sve ostalo, nosi nesagledive posljedice.

2009. kad je kandidat HDZ-a izgubio priliku da uđe u završnicu, drugi izborni krug, i kad su se u njemu našli Josipović i Bandić, to je bila neka vrsta fenomena.

Iako je svijest o njoj i više nego očita, a kroz život i doživljaje likova stalno prisutna. Morrison je prvenstveno psiholog.

POVEZANE KNJIGE