Zalažem se za laž

Zalažem se za laž - Radmilović, Zoran | Siezrobi.org PDF, TXT, FB2. ePUB. MOBI. Knjiga je napisana 2021. Potražite knjige na siezrobi.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Radmilović, Zoran
DIMENZIJA
7,58 MB
NAZIV DATOTEKE
Zalažem se za laž.pdf
ISBN
2166002624760

OPIS

Knjiga legendarnog srpskog glumca Zorana Radmilovića “Zalažem se za laž”, koja se sastoji iz kratkih priča, pisama, pesama i intervjua koje je pisao i davao. Knjigu je priredila ćerka čuvenog glumca, Ana Radmilović, a protkana je fotografijama, što iz privatne arhive, što iz arhive Muzeja pozorišne umetnosti Srbije. Zoran Radmilović (1933-1985) je bio jedan od najpopularnijih glumaca svoje generacije, a njegovo ime postalo je sinonim za uloge u predstavama “Kralj Ibi” i “Radovan III” Ateljea 212. Igrao je i u više od 80 filmova i TV serija. Dobitnik je mnogobrojnih nagrada (Oktobarska, Dobričin prsten, Sedmojulska…), a posle njegove smrti ustanovljena je nagrada “Zoran Radmilović” za najbolja glumačka ostvarenja. O mom ocu su govorili i pisali njegovi prijatelji, kolege, kritičari, teatrolozi, oni koji su sedeli s njim u kafanama. Ova knjiga pak po prvi put daje izbor stvari koje je on sam pisao. Ana Radmilović, ćerka Zorana Radmilovića, o knjizi Zalažem se za laž Napomena: srpski jezik, latninica.

Tweet; Pošalji prijatelju Verzija za štampu Komentara (0) Pored ove umetnosti bavite li se još kojom? Photo: izvor/kurir.rs. Zalažem se za laž.

A ko nas to plaši? Naravno, prvo mi sami sebe. Potom „ostale strukture", da upotrebim tu neuhvatljivu reč mladih političara.

POVEZANE KNJIGE