Astronomska teorija klimatskih promjena i njena primjena u geofizici

Astronomska teorija klimatskih promjena i njena primjena u geofizici - Milanković, Milutin | Siezrobi.org PDF, TXT, FB2. ePUB. MOBI. Knjiga je napisana 2021. Potražite knjige na siezrobi.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Milanković, Milutin
DIMENZIJA
5,27 MB
NAZIV DATOTEKE
Astronomska teorija klimatskih promjena i njena primjena u geofizici.pdf
ISBN
4553118854822

OPIS

Knjiga je prvi put objavljena polovicom 20. stoljeća i još uvijek predstavlja značajno znanstveno djelo koje je izravno povezano s pojavama klimatskog zatopljenja. Teorija poznata pod nazivom ˝Milankovićevi ciklusi˝ može se koristiti i u nastavne svrhe i uistinu čine dio visokoškolskih programa diljem svijeta.

"Donositelji svjetskih odluka propustili su zaštititi djecu i mlade: propustili su zaštititi njihovo zdravlje, propustili su zaštititi njihova prava i propustili su zaštititi njihov planet", rekao je ravnatelj Svjetske zdravstvene organizacije (WHO) general ... Na hrvatski je 2008. prevedena njegova knjiga "Astronomska teorija klimatskih promjena i njena primjena u geofizici" koju su recenzirali naš sugovornik u ovom tekstu te još jedan izvrsni naš znanstvenik, fizičar dr.

- Načini isporuke dijele se u dvije osnovne kategorije: Slanje pošiljke na željenu adresu.. Isporuka dostavljačkom službom koja pokriva veći dio Hrvatske.Za mali dio hrvatskog teritorija koji nije pokriven uslugom dostavljačke službe (pojedini otoci) koriste se usluge Hrvatske pošte (troškovi za taj tip isporuke su 22 kn za iznose narudžbe do 200 kuna, 25 kn za narudžbe do 500 kuna ... Astronomska teorija klimatskih promena i njena primena u geofizici - Milutin Milanković Narodna knjiga.

POVEZANE KNJIGE