Pripovijest o doktoru Dolittleu

Pripovijest o doktoru Dolittleu - Lofting, Hugh | Siezrobi.org Pročitajte knjigu izravno u pregledniku. Preuzmite knjigu u PDF, TXT, FB2 formatu na svoj pametni telefon. I još mnogo togasiezrobi.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Lofting, Hugh
DIMENZIJA
3,83 MB
NAZIV DATOTEKE
Pripovijest o doktoru Dolittleu.pdf
ISBN
9370555896722

OPIS

Pripovijest je to o dobroćudnom i skromnom doktoru koji s mnogo ljubavi liječi bolesne životinje u engleskom gradiću Puddlebyju. On razumije životinjski jezik i njihove nevolje pa u želji da im pomogne putuje čak u Afriku i doživljava niz uzbudljivih i neobičnim pustolovina. Izdanje u Striboru prevela je Blanka Pečnik-Kroflin, a ilustracije su preuzete iz originalnog engleskog izdanja. Hugh Lofting, rođen 1886. godine, bio je engleski pripovjedač, po zanimanju arhitekt. Poslovno je puno putovao, te je boravio na karipskom otočju i zapadnoj Africi. Sva ta egzotična mjesta poslužila su kasnije Loftingu kao inspiracija za neobična putovanja njegovog jedinstvenog lika doktora Dolittlea. Nakon ženidbe, pisac se preselio u SAD i posvetio se pisanju kazališnih komedija i kraćih priča za odrasle.

Izdavač: Školska knjiga. Broj stranica: 160.

Dodaj u listu želja. ISBN: 9536750600 Izdavač: Katarina Zrinski Varaždin Područje: Dječja književnost Uvez: Tvrdi uvez SKU: VBZ-22580 Kategorije: Dječja književnost, Dječje knjige, Lektira Oznaka: dječja knjiga Jezik: Hrvatski Biblioteka: Naklada Fran ... Pripovjedanje Hugh Lofting: Pripovijest o doktoru Dolittleu 10.

POVEZANE KNJIGE