Dani ruma

Dani ruma - Thompson, Hunter S | Siezrobi.org Pročitajte knjigu izravno u pregledniku. Preuzmite knjigu u PDF, TXT, FB2 formatu na svoj pametni telefon. I još mnogo togasiezrobi.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Thompson, Hunter S
DIMENZIJA
11,5 MB
NAZIV DATOTEKE
Dani ruma.pdf
ISBN
4357297231970

OPIS

Dođite brzo stop dovoljno mjesta za sve u bačvi ruma stop nema posla stop odlična plaća stop piješ cijeli dan stop ševiš cijelu noć stop požurite možda neće dugo trajati – sadržaj je to telegrama koji je Hunter S. Thompson namjeravao poslati svojim prijateljima iz Portorika, gdje je radio (manje) i živio (više) krajem 50-ih prošlog stoljeća, a po povratku u SAD (1961) sve uobličio u roman Dani ruma. Iako ga je napisao kao 24-godišnjak već se naziru glavne stilske odrednice kasnijih slavnih romana Hell’s Angels i Strah i prezir u Las Vegasu: brza, subjektivna naracija pripovjedača koji je potpuno uronjen u događaj o kojem piše, pri čemu se fakti miješaju s fikcijom, a zbića su preuveličana i ispričana u prvom licu kojem se podjednako može i ne mora vjerovati budući da briše granice stvarnog i izmišljenog. Osim novinarskog posla, osnovni pokretači radnje ovog romana su: vlaga, vrućina, alkohol, nervoza, požuda, ljubav, zabava, (ne)snalaženje u stranoj zemlji i među ljudima koje je tek upoznao, strah od starenja… Univerzalne teme opisane su u bezbroj djela prije i poslije, ali Hunter S. Thompsonu je jedinstven.

Facebook gives people the power to share... Rumah Dani, Etten-Leur: Bekijk 156 onpartijdige beoordelingen van Rumah Dani, gewaardeerd als 4,5 van 5 bij Tripadvisor en als nr. 2 van 41 restaurants in Etten-Leur.

Join Facebook to connect with Danny Ruma and others you may know. Facebook gives people the power to share... Rumah Dani, Etten-Leur: Bekijk 156 onpartijdige beoordelingen van Rumah Dani, gewaardeerd als 4,5 van 5 bij Tripadvisor en als nr.

POVEZANE KNJIGE