Dijete ima pravo biti dijete

Dijete ima pravo biti dijete - Huseinović, Kašmir | Siezrobi.org PDF, TXT, FB2. ePUB. MOBI. Knjiga je napisana 2021. Potražite knjige na siezrobi.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Huseinović, Kašmir
DIMENZIJA
7,18 MB
NAZIV DATOTEKE
Dijete ima pravo biti dijete.pdf
ISBN
5067942728027

OPIS

Ostvariti svoja prava nije uvijek jednostavno. I ja ih kao dijete, imam. Odrasli ljudi brižno su pobrojali sve što me ugrožava ili može ugroziti. Zaštitili su me i omogućili slobodan razvoj i napredak. I ja mogu sudjelovati u tome. Kako? Najprije moram upoznati svoja prava i za njih se zalagati. Ova knjižica mali je dio zajedničkog napora da se to ostvari.

Jedno od osnovnih prava djeteta je pravo na zaštitu od zlostavljanja i zanemarivanja, pravo da odrasta sigurno i voljeno. U svim postupcima u kojima se odlučuje o djetetovom pravu i interesu dijete ima pravo izraziti svoje mišljenje koje će se uzeti u obzir u skladu s njegovom dobi i zrelošću (čl. 86.

Svako dijete ima pravo da se rodi kao plod bračnog čina svojih roditelja te pravo da ga se prizna kao punopravnu osobu od trenutka njegova začeća. Zato je sada pravo vrijeme da pokušate dijete odviknuti od pelena ← Dijete ima godinu i pol Dijete ima 2 i pol godine → Svoj drugi rođendan vaše dijete dočekat će motorički već poprilično spretno, komunikacijski je također napredovalo pa koristi već podosta riječi ili će to upravo početi činiti, a ubrzo će početi slagati i ... Imam pravo biti dijete 10.12. u Svijetu se obilježava kao Dan čovjekovih prava.

POVEZANE KNJIGE