Druga medicina

Druga medicina - Cerjan-Letica, Gordana | Siezrobi.org Pročitajte knjigu izravno u pregledniku. Preuzmite knjigu u PDF, TXT, FB2 formatu na svoj pametni telefon. I još mnogo togasiezrobi.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Cerjan-Letica, Gordana
DIMENZIJA
10,47 MB
NAZIV DATOTEKE
Druga medicina.pdf
ISBN
8858593436090

OPIS

Gdje su i kako se mogu spoznati i odrediti – zakonski i kulturno – granice između liječenja, nadriliječenja i šarlatanstva? Kako se suvremene zemlje, Europska unija i Svjetska zdravstvena organizacija pravno i politički nose s izazovima medicinskog liberalizma i pluralizma? Koji su nas društveni, javnozdravstveni, medicinski i masovno-psihološki razlozi doveli u situaciju u kojoj sve veći broj ljudi sumnja u poslanje i praksu konvencionalne, znanstvene medicine, a vjeru, nadu, pa i brigu o vlastitom zdravlju poklanja različitim alternativcima, samozvanim medicinskim, duhovnim i duševnim čudotvorcima i iscjeliteljima? Koje se komplementarne i alternativne prakse mogu smatrati korisnima, ili barem neškodljivima, a koje su nekorisne, štetne ili po zdravlje i život opasne? Postoje li i kako se mogu prepoznati liječnici šarlatani? Korijene renesanse druge medicine i procvat novog medicinskog barbarizma i šarlatanstva autori traže i pronalaze u suvremenoj kulturi, ali i u od-čovjeka-otuđenoj-medicini koja je, kad je svu svoju vjeru nekritički i bez rezerve poklonila znanosti, tehnologiji i farmaceutskoj industriji, na neki način – izgubila dušu.

Ovo je glavno značenje pojma Imunost (medicina). Za druga značenja pogledajte Imunitet.

GODINA Medicinska fizika i biofizika Medicinska biologija Anatomija Medicinska kemija i biokemija I Uvod u medicinu i povijest medicine Socijalna medicina Psihološka medicina I Prva pomoć Medicinski engleski I Tjelesna i ... Agencija za odgoj i obrazovanje organizira 26. veljače 2021.

POVEZANE KNJIGE