Endodoncija

Endodoncija - Torabinejad | Siezrobi.org PDF, TXT, FB2. ePUB. MOBI. Knjiga je napisana 2021. Potražite knjige na siezrobi.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Torabinejad
DIMENZIJA
12,89 MB
NAZIV DATOTEKE
Endodoncija.pdf
ISBN
8451235909342

OPIS

Načela i praksaEndodoncija je grana stomatologije koja se danas vrlo brzo razvija. Zbog složenosti i mogućeg nepredvidljivog ishoda endodontskog zahvata, nekada to nije bilo tako i pomaci su bili vrlo spori. Postojala su razdoblja kada je endodontski zahvat bio osporavan i kada je prevladavalo mišljenje da je zub s bolesnom pulpom bolje izvaditi. Srećom, stomatolozi su uspjeli održati i razviti struku koja danas golemom broju pacijenata omogućuje vrlo uspješnu i cijenom prihvatljivu sanaciju zuba. Endodoncija kakvu danas znamo ima gotovo sve prednosti struke, a relativno malo mana. Zbog toga je želja endodonata da se i opći stomatolozi osposobe za endodontske zahvate, pri čemu je važno udovoljiti nekim smjernicama. Uspjeh zahvata ovisi o brojnim čimbenicima, od kojih na neke ne možemo, a na neke možemo i moramo utjecati. Dobro znanje i tehnička opremljenost, uz kliničko iskustvo omogućit će praktičaru da izabere najbolji put liječenja svog pacijenta. Četvrto izdanje knjige koja je pred vama jedno je od pomagala koje će omogućiti općem stomatologu uspješno provođenje endodontskog zahvata. Svojim opsegom obuhvaća upravo onoliko koliko je potrebno da se pristupi liječenju zubne pulpe i periradikularnog područja, uz vrlo korisne savjete kada treba pacijenta uputiti specijalistu. DVD je izvor koji se može koristiti kao nastavno pomagalo za grupnu ili individualnu studentsku uporabu. Za sistemske zahtjeve vidi karticu koja se nalazi pored diska. Ovaj DVD uključuje videokolekciju endodontskih postupaka nastalih na Loma Linda Sveučilištu. Iz sadržaja: Biologija zubne pulpe; Zaštita pulpe; Endodontska mikrobiologija; Dijagnoza i planiranje liječenja; Periodontalna i endodontska povezanost; Longitudinalne frakture zubi; Lokalna anestezija; Endodontske hitne intervencije i liječenje; Skrb za traumatizirane zube; Endodontska radiologija; Endodontski instrumenti; Anatomija; Izolacija i pristup; Čišćenje i oblikovanje; Priprema za restauraciju; Zatvaranje; Endodontska kirurgija; Endodontski ishodi; Izbjeljivanje zubi; Gerijatrijska endodoncija

Upale se iz zuba mogu proširiti na okolnu kost, a ako se znaci upale duže zanemaruju mogu se proširiti u dublje regije ... Endodoncija odnosno liječenje kanala zubnog korijena treba spriječiti širenje infekcije u kost, te tako očuvati zub i njegov korijen. Ako liječenje korijenskog kanala nije provedeno ili nije provedeno pravilno, svaki daljnji postupak (ispuni, krunice) je beskoristan i neopravdan. NAPUTCI ZA PRAKTIČNI RAD - ENDODONCIJA Od svakog budućeg stomatologa se očekuje prepoznavanje i djelotvorno liječenje pulpne i periapeksne ozljede i bolesti u okviru znanja stečenih na stomatološkim učilištima u Europe (European Society of Endodontology, 1992) Zavod za endodonciju i restaurativnu stomatologiju.

Beutelrock - svrdla B2 (6kom) - VDW. 237.50 ... Endodoncija.

POVEZANE KNJIGE