300 igara u vodi za djecu predškolske dobi

300 igara u vodi za djecu predškolske dobi - Grčić-Zubčević, Nada | Siezrobi.org PDF, TXT, FB2. ePUB. MOBI. Knjiga je napisana 2021. Potražite knjige na siezrobi.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Grčić-Zubčević, Nada
DIMENZIJA
12,1 MB
NAZIV DATOTEKE
300 igara u vodi za djecu predškolske dobi.pdf
ISBN
3038421592785

OPIS

Kada govorimo o poduci plivanja prva će nam pomisao biti kako to primjenjivati na djecu predškolskog ili mlađeg školskog uzrasta. Znači, pojam učenja plivanja usko je povezan s dječjom dobnom skupinom. U takvom radu moramo se i prilagoditi dječjem uzrastu. Ako malo promatramo djecu, prvo što ćemo zapaziti je IGRA. Igra je njihovo kretanje, igra je sudjelovanje, igra je stvaranje, igra je njihova nezamjenjiva potreba. Igra je njihova glavna pokretačka snaga. Motiv koji uvlači dijete u igru je osnovna ljudska potreba, a to je potreba za kretanjem. I upravo takvu igru sa svim njezinim pogodnostima trebamo iskoristiti i upotrijebiti kod učenja plivanja. Igrama u vodi, osim što djecu privikavamo na vodu, povoljno utječemo na njihov rast i razvoj, na poboljšanje zdravlja i psihofizičkih sposobnosti. Uz pomoć igara za privikavanje na vodu, djeca savladavaju osnovne motoriččke strukture kretanja u vodi. Putem igrača pomaže im se također da jednostavnije i brže nauče plivati, a ukonačnici i da svladaju razne plivačke tehnike. U ovom priručniku izvršen je izbor 300 igara za privikavanje na vodu, a koje se mogu primjenjivati u okviru različitih programa koji se provode na vodenim površinama: u programima tjelesne i zdravstvene kulture, poduke neplivača, usavršavanja znanja plivanja, učenja plvačkih tehnika, ljetovanja i sportsko-rekreativnih programa za djecu predškolske dobi. Priručnik može poslužiti studentima kineziologije, kineziolozima, učiteljima plivanja, odgajateljima, ali i roditeljima koji imaju afinitetea prema vodenim aktivnostima, te družeći se sa svojom djecom koriste sve njene blagodati. Sve navedene igre podijeljene su prema stupnjevima privikavanja na vodu, od najjednostavnijih stvaralačkih igara s malom motoričkom aktivnosti prema složenijim igrača, pa do igara s pravilima. Posebice su istaknute samostalne igre, zatim igre u parovima i grupne igre. Ovakva podjela ima velike prednosti, budući da je i ovaj priručnik namijenjen, stručnim osobama koje oranizirano provode učenje plivanja s grupom djece, ali i roditeljima koji samostalno borave sa svojom djecom u vodi. Za svaku pojedinu igru, uz naziv igre, naveden je opis izvođenja, potrebna pomagala i eventualne mjere opreza.Sadržaj: Poduka plivanja Uvjeti provođenja Privikavanje na vodu Igra Odabir igara u vodi Djeca predškolske dobi Dobne skupine Didaktička pomagala Igre za privikavanje na vodu Igre za osjećaj otpora vode Igre za uranjanje glave u vodu Igre za gledanje pod vodom Igre za izdisanje u vodi Igre za plutanje Igre za klizanje Igre za skakanje u vodu Popis igara Literatura

Izdava ... 300 Igara U Vodi Za Djecu Predškolske Dobi količina. Dodaj u korpu.

razreda, koja će vam pomoći da poboljšate djetetovu pažnju i pamćenje, poučite ga logičkom mišljenju i smislenom izražavanju, potaknite kreativnost i komunikacijske vještine, te pripremite za lako usvajanje čitanja, pisanja i matematike. Na 288 stranica detaljno su opisane i ... To dugotrajno vodi nižem samopouzdanju, a potom i gubitku osjećaja pripadanja socijalnoj skupini.

POVEZANE KNJIGE