Ne zaboraviti Anu

Ne zaboraviti Anu - Gajger, Arno | Siezrobi.org PDF, TXT, FB2. ePUB. MOBI. Knjiga je napisana 2021. Potražite knjige na siezrobi.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Gajger, Arno
DIMENZIJA
6,22 MB
NAZIV DATOTEKE
Ne zaboraviti Anu.pdf
ISBN
8458149116766

OPIS

…junaci priča Arna Gajgera (jednog od najcenjenijih savremenih austrijskih autora koji se zbirkom «Ne zaboraviti Anu» premijerno predstavlja pred našom književnom publikom) raznoliki su upravo onoliko koliko se međusobno razlikuju i problemi kojima robuju.Oni su opsesivno-kompulzivni, beznadežno zaljubljeni, nesrećni, napušteni, tužni, besni, kolebljivi, prokleto hladni, ponekad zli… Jedno ih, ipak, spaja. Svi su jednako neukorenjeni u neprijateljskom svetu koji ne daje prejaka uporišta za bilo šta i u kom oni i nemaju druge do da očajnički tragaju za ljubavlju, identitetom, razumevanjem. Ili barem za «mirom, samo malo mira». Dakle, za bilo čime što će na ovaj ili onaj način ugušiti prazninu i bol kojei u sebi nose. Ovih dvanaest snažnih, tragičnih koliko i duhovitih, slojevitih koliko i lako čitljivih priča o «prirodnim pojavama kolebanja» spadaju među najviše domete savremene književnosti na nemačkom jeziku… Napomena: srpski jezik, latninica

MARC zapis - ID: 77123 ... Kako je "Ana Karenjina" okarakterizirana kao paralelan roman, ne treba zaboraviti na prstenasti način povezivanja pojedinih poglavlja u romanu. Spomenuti prsteni se oslanjaju na razlike i vječne sukobe, kao kada Levin voli Kiti, a ona je zaljubljena u Vronskog, dok se njemu sviđa Ana. GEIGER, Arno Ne zaboraviti Anu / Arno Gajger ; s nemačkog prevela Jelena Petrović.

EXPORT . EndNote RefMan (RIS) MARC +Wish lista +Rezervacija .

POVEZANE KNJIGE