Ne zaboraviti Anu

Ne zaboraviti Anu - Gajger, Arno | Siezrobi.org PDF, TXT, FB2. ePUB. MOBI. Knjiga je napisana 2021. Potražite knjige na siezrobi.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Gajger, Arno
DIMENZIJA
12,39 MB
NAZIV DATOTEKE
Ne zaboraviti Anu.pdf
ISBN
4627919805808

OPIS

…junaci priča Arna Gajgera (jednog od najcenjenijih savremenih austrijskih autora koji se zbirkom «Ne zaboraviti Anu» premijerno predstavlja pred našom književnom publikom) raznoliki su upravo onoliko koliko se međusobno razlikuju i problemi kojima robuju.Oni su opsesivno-kompulzivni, beznadežno zaljubljeni, nesrećni, napušteni, tužni, besni, kolebljivi, prokleto hladni, ponekad zli… Jedno ih, ipak, spaja. Svi su jednako neukorenjeni u neprijateljskom svetu koji ne daje prejaka uporišta za bilo šta i u kom oni i nemaju druge do da očajnički tragaju za ljubavlju, identitetom, razumevanjem. Ili barem za «mirom, samo malo mira». Dakle, za bilo čime što će na ovaj ili onaj način ugušiti prazninu i bol kojei u sebi nose. Ovih dvanaest snažnih, tragičnih koliko i duhovitih, slojevitih koliko i lako čitljivih priča o «prirodnim pojavama kolebanja» spadaju među najviše domete savremene književnosti na nemačkom jeziku… Napomena: srpski jezik, latninica

Ljudi se često bore s praštanjem. Pitaju se - što to uopće znači? Najprije, praštati ne znači da više niste povrijeđeni.

Zatim su došli po katolike, a ja se nisam pobunio jer sam bio protestant. Eto sad ćemo zaboraviti da se u Kur'anu spominje da će zvijezde popadati po Zemlji, što bi iniciralo to da autor te knjige nije znao ni koliko su udaljene ni koje su veličine zvijezde. "Kada sunce sjaj izgubi, i kada zvijezde popadaju, i kada se planine pokrenu" (sura 81, 1-3) Ove godine navršila sam 70 godina, ali nema teorije da se opustim i kažem da više ne mogu dalje.

POVEZANE KNJIGE