Projekt sreća

Projekt sreća - Rubin, Gretchen | Siezrobi.org Zadovoljstvo nam je predstaviti knjigu , koju je napisao . Preuzmite knjigu . u PDF, TXT, FB2 ili bilo kojem drugom mogućem formatu na siezrobi.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Rubin, Gretchen
DIMENZIJA
9,95 MB
NAZIV DATOTEKE
Projekt sreća.pdf
ISBN
1295723939063

OPIS

Zašto sam godinu dana nastojala ujutro pjevati, čistiti ormare, ispravno rješavati sukobe, čitati Aristotela i općenito se više zabavljati Gretchen Rubin jednog je kišnog poslijepodneva doživjela epifaniju na najneobičnijem mogućem mjestu: u gradskom autobusu. Dani su dugi, a godine kratke, shvatila je. Vrijeme prolazi, a ja ne poklanjam dovoljno pažnje stvarima koje su doista važne. U tom je trenutku odlučila cijelu jednu godinu posvetiti projektu Sreća. S ovom živopisnom i neodoljivom pričom o toj godini Rubin je zaslužila svoje mjesto rame uz rame s autoricama bestselera kao što su Julie i Julia i Jedi, moli, voli. Puna humora i dubokih uvida, napisala je kroniku svojih pustolovina tijekom tih dvanaest mjeseci koje je provela provjeravajući valjanosti mudrosti drevnih vremena, najnovijih znanstvenih istraživanja, te lekcija popularne kulture o tome kako biti sretan. Nije željela posve promijeniti život. Naprotiv, usredotočila se na život kakvim je u tom trenutku živjela. Za svaki je mjesec donosila niz odluka: izrazi ljubav, zatraži pomoć, zabavi se, zahvaljuj se drugima, zaboravi na rezultate. Istodobno je zaronila u načela koja su odredili veliki stručnjaci kao što su Epikur ili Thoreau, ili suvremenici, Oprah i Martin Seligman, ili velikani kao što je Dalaj lama, a sve to kako bi otkrila što je kod nje djelotvorno. Njezini su zaključci ponekad bili iznenađujući – otkrila je da novac može kupiti sreću, ali kad se mudro troši; da nam pokloni mogu pokvariti raspoloženje; da izražavanje negativnih osjećaja ne znači i da ih otpuštamo; da već i najmanja promjena može značiti puno. A ti se zaključci protežu od onih najbanalnijih i praktičnih do uzvišenih. Projekt Sreća je očaravajuća i britka knjiga koja prosvjetljuje, zabavlja i jednostavno tjera na čitanje. Strast Gretchen Rubin prema temi o kojoj piše, kao i prema projektu koji je osmislila osjeća se u svakom retku, a već će vas nekoliko poglavlja nadahnuti da i sami osmislite svoj projekt Sreća. GRETCHEN RUBIN autorica je nekoliko knjiga, uključujući i bestselere Forty Ways to Look at Winston Churchill i Forty Ways to Look at JFK. Svoju je karijeru započela kao odvjetnica da bi negdje usput zaključila da bi ipak radije bila spisateljica.

Iban stoji na njihovoj Facebook stranici (spomenutoj gore), a glasi: HR8125030071112000059 te transparentno traži i cilj donacije. PROJEKT SREĆA Zašto sam godinu dana nastojala ujutro pjevati, čistiti ormare, ispravno rješavati sukobe, čitati Aristotela i općenito se više zabavljati Gretchen Rubin jednog je kišnog poslijepodneva doživjela epifaniju na najneobičnijem mogućem mjestu, u gradskom autobusu. „Dani su dugi, a godin... 15.

Kao i Projekat: sreća. Kada jednom budete pročitali ovu priču o jednogodišnjoj potrazi za zadovoljstvom, želećete da započnete sopstveni projekat: sreća i da nagovorite prijatelje i porodicu da vam se pridruže.

POVEZANE KNJIGE