Sretni princ

Sretni princ - Wilde, Oscar | Siezrobi.org Pročitajte knjigu izravno u pregledniku. Preuzmite knjigu u PDF, TXT, FB2 formatu na svoj pametni telefon. I još mnogo togasiezrobi.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Wilde, Oscar
DIMENZIJA
10,63 MB
NAZIV DATOTEKE
Sretni princ.pdf
ISBN
7674879878758

OPIS

Na uzvisini iznad grada, na visokom stubu, stajao je kipSretnog Princa. Bio je obložen tankim listovima finog zlata, oči su mu bile dva sjajna safira, a na dršci njegova mača blistao je veliki crveni rubin. Jedne noći letjela je iznad grada lastavica, odlučila je prenoćiti na kipu. Padala je kiša i odlučila se sakriti od kiše. Međutim i ovdje je kiša padala na nju. Pogledala je prema gore i vidjela da to nije kiša, to su suze koje su kapale iz očiju Princa…

Bio je obložen tankim listovima finog zlata, oči su mu bile dva sjajna safira ... Bajka o milosrđu kao načinu života, suosjećajnosti kao imperativu postojanja. Jedan kip, kip Sretnog princa, vidi patnju građana grada u kojem je postavljen, ali ne može ništa učiniti, dok se ne upozna s Lastavićem koji će biti njegova ruka koja izvršava dobra djela. Enjoy the videos and music you love, upload original content, and share it all with friends, family, and the world on YouTube. Bajka o milosrđu kao načinu života, suosjećajnosti kao imperativu postojanja.

Priča govori o kraljeviću koji je pretvoren u kipa te malenom lastaviću koji mu pomaže u naumu da pomogne siromašnima. Mali lastavić doletje jedne noći do grada i odluči se odmoriti od naporna leta između nogu kraljevića.

POVEZANE KNJIGE