Sretni princ

Sretni princ - Wilde, Oscar | Siezrobi.org Zadovoljstvo nam je predstaviti knjigu , koju je napisao . Preuzmite knjigu . u PDF, TXT, FB2 ili bilo kojem drugom mogućem formatu na siezrobi.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Wilde, Oscar
DIMENZIJA
5,19 MB
NAZIV DATOTEKE
Sretni princ.pdf
ISBN
6321944236744

OPIS

Na uzvisini iznad grada, na visokom stubu, stajao je kipSretnog Princa. Bio je obložen tankim listovima finog zlata, oči su mu bile dva sjajna safira, a na dršci njegova mača blistao je veliki crveni rubin. Jedne noći letjela je iznad grada lastavica, odlučila je prenoćiti na kipu. Padala je kiša i odlučila se sakriti od kiše. Međutim i ovdje je kiša padala na nju. Pogledala je prema gore i vidjela da to nije kiša, to su suze koje su kapale iz očiju Princa…

Svi su se zanosili mišlju da je kip kraljevića oličenje besprijekorne sreće i ljepote. - Dolje na trgu - reče sretni princ - stoji mala prodavačica šibica. Ispustila je šibice u jarak pa su se sve pokvarile.

U jednom gradu, na visokom stupu nasred trga, stajao je kip jednog princa. Sretni princ Princ koji je nekada bio živ i sretan u svom raskošnom vrtu, ali je prepoznao svu tugu i jad u gradu kada su ga pozlatili i stavili na visoki stub na uzvisini grada. Imao je divno srce koje je suosjećalo s potrebitima pa je slao jednu lastavicu da s njega skine rubin, safire i sve zlato i odnese ga onima kojima je to najpotrebnije. Sretni princ je suvremena bajka.

POVEZANE KNJIGE