20 dana u Tibetu

20 dana u Tibetu - Kolbas, Silvestar: Manola, Dubravka | Siezrobi.org PDF, TXT, FB2. ePUB. MOBI. Knjiga je napisana 2021. Potražite knjige na siezrobi.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Kolbas, Silvestar: Manola, Dubravka
DIMENZIJA
5,75 MB
NAZIV DATOTEKE
20 dana u Tibetu.pdf
ISBN
7325608798896

OPIS

U 108 slikaOva fascinantna knjiga prije svega je pogled na Tibet okom fotografa. Lišena suvišnih komentara, uz tek usputne naznake Silvestra Kolbasa, njihova autora, o vremenu, mjestu i motivu koji ga je naveo da pojedini kadar zabilježi i uz poneku nešto osobniju opasku, knjiga pruža prvenstveno vizualni užitak. Uvodni tekst Dubravke Manola na sedam stranica uvodi čitatelja na diskretan način u tematiku koja ga očekuje u glavnom dijelu knjige, priprema ga na susret s neobičnim vizurama, živopisnim licima i prizorima od kojih neki pobuđuju osjetilnu otvorenost za okruženje, a neki pak strahopoštovanje i uviranje u vlastite misli, zadubljivanje u meditaciju i izdvojenost. Priča o Tibetu tu je osobna, ispričana kroz 108 fotografija velikog formata, uobličena u bogato opremljenu knjigu od 240 stranica. Čitatelja će ona k sebi pozivati uvijek iznova, da pogleda možda samo jednu fotografiju, jedan detalj, da pokuša iz prikaza dokučiti veličanstvenost Mount Everesta ili Kailasa, da osjeti budistički pojam praznine u prizoru divljih konja u daljini koji kao da lebde u beskraju na pozadini od pjeska… Knjiga je nastala tijekom putovanja 2006. godine. Namjera je putnika bila da posjete najsvetija mjesta tibetskog buddhizma, osobito jezero Manasarovar i planinu Kailas, jedno od najsvetijih mjesta u Aziji uopće, jednako sveto buddhistima, hinduistima i đinistima. Taj su svoj naum putnici ostvarili.

Lišena suvišnih komentara, uz tek usputne naznake Silvestra Kolbasa, njihova autora, o vremenu, mjestu i motivu koji ga je naveo da pojedini kadar zabilježi i uz poneku nešto osobniju opasku, knjiga pruža prvenstveno vizualni užitak. Naručite u VBZ online knjižari poznati naslov 20 dana u Tibetu autora Kolbas, Silvestar: Manola, Dubravka. Pronađite najbolje cijene uz najveći izbor! Brza dostava! Posljednjih godina snima uglavnom dugometražne dokumentarce (Život na svježem zraku, Sretno dijete, Lora - svjedočanstva, Mimara Revisited, 20 dana na Tibetu), ponajviše za Factum.

Knjiga je koncipirana kao monografija u kojoj nakon kraćeg uvodnog teksta Tibet upoznajemo uglavnom preko fotografija i uz sažete komentare i promišljanja njihova autora. u knjizi ''20 dana na Tibetu'' autori, Dubravka Manola i Silvestar Kolbas rječju i slikom opisuju Tibet onakvim kako su ga doživjeli tijekom putovanja 2006. godine.

POVEZANE KNJIGE