Gotovo obične drame

Gotovo obične drame - Harms, Daniil | Siezrobi.org Pročitajte knjigu izravno u pregledniku. Preuzmite knjigu u PDF, TXT, FB2 formatu na svoj pametni telefon. I još mnogo togasiezrobi.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Harms, Daniil
DIMENZIJA
7,69 MB
NAZIV DATOTEKE
Gotovo obične drame.pdf
ISBN
9117163885353

OPIS

Hharms, Haarms, Dandan, Čarms, Karl Ivanovič Šusterling, tek su dio izvedenica od pseudonima Daniil Harms koje je u ovim tekstovima koristio čudnovati genijalac Daniil Ivanovič Juvačov. Ovo mu je treća knjiga u izdanju Šarenog dućana i ponosno ga ističemo kao reprezentativnog člana prve postave naše ekipe snova, a kad bi bili u mogućnosti odmah bi mu dodijelili, ili ga bar kandidirali, za Nobela, Kiklopa, Bookera, 7 Sekretara SKOJ-a, Galovića, NIN-ovu i sve moguće književne bivše i sadašnje nagrade… A ovdje nas je Harms razveselio svojim tekstovima koji su pisani za kazalište i zabavu, tekstovima koji su zamišljeni kao drame, ali nisu završeni te dijalozima koji su se našli kao prirepak nekoj prozi. Neki će u njima prepoznati natruhe Gogolja ili možda Čehova, ali i uradaka poput dječjih spomenara i leksikona, anonimnih pisama i tajnih dnevnika, raznih zabavnih i dosadnih novina… Svi se ti komadi i komadići neprestano prepleću, gužvaju i pršte stvarajući jedan novi umjetnički svijet, svijet Daniila Harmsa, čarobnjaka koji od razbacanih besmislica stvara zadivljujući Smisao postojanja.

glumac koji je gotovo 50 godina oduševljavao izvedbama. ...

Razlika između drame i melodrame definicija . Tako u jeku vladavine stare drame piše Elmer Rice, a i danas postoje pisci koji se savršeno uklapaju u staru dramu, što ću kasnije pokazati. o dramama predstavlja staru dramu, a druga novu.

POVEZANE KNJIGE