Knjiga milosrđa

Knjiga milosrđa - Cohen, Leonard | Siezrobi.org Pročitajte knjigu izravno u pregledniku. Preuzmite knjigu u PDF, TXT, FB2 formatu na svoj pametni telefon. I još mnogo togasiezrobi.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Cohen, Leonard
DIMENZIJA
8,97 MB
NAZIV DATOTEKE
Knjiga milosrđa.pdf
ISBN
8361810532331

OPIS

“I opet sam pjevač niži zborski, rođen pred pedeset ljeta da glas podignem tek ovoliko, i nimalo više. . .” Prijelomno djelo Cohenova opusa, “Knjiga milosrđa” nastaje iz kratkih obraćanja Svevišnjem, “razgovora poslije duge šutnje”, i označava prekretnicu i njegovoj stvaralačkoj i osobnoj krizi.U pedeset pjesama u prozi, koje se oslanjaju na tradiciju biblijskih psalama, pred čitateljem se razotkriva uporno i strastveno duhovno putovanje novovjekog trubadura. Zastadoh osluhnut, ali on ne dođe. Započeh iznova ćuteći gubitak. Oćut dublji postajaše, i opet ga začuh. Prestadoh prestajati i prestadoh počinjati, dopustih da nadvlada me glupost. To bijaše naum, ali od njeg ništa. Vremena i vremena, godina puno propade u tom nižem ključu. Sad nagodbu nudim. Tržim trice za njegovu ljubav. Milosrđe vapim. Polako ustupa. Zastajkujuć k prijestolu hodi. Nevoljko anđeli dopuštaju jedan drugom pjesmu. U prijelazu tako nježnom te se zamijetit ne može, podiže se dvor na gredama zlatno simetričnim, i opet sam pjevač niži zborski, rođen pred pedeset ljeta da glas podignem tek ovoliko, i nimalo više.

Ova jedinstvena knjiga o milosrđu donosi duhovno blago sv. Ratnici milosrđa je knjiga koja govori o bugarskim časnicima i vojnicima koji su poginuli na hrvatskom tlu u završnim operacijama Drugoga svjetskoga rata. [1] "Ratnici milosrđa" je djelo koje govori o odnosima i dubokim vezama hrvatskog i bugarskog naroda u vrijeme Drugog svjetskog rata. Od dobitnice Nobelove i Pulicerove nagrade.

Prikaži sve Godina milosrđa poziva nas da i mi budemo poput Krista, da ugledajući se u njegovo milosrdno lice, i sami poprimimo milosrdno lice, da se naučimo milosrđu po kojem postajemo ne samo jedno s Bogom, nego po kojem čuvamo svoju ljudskost. Milosrđe je znak i božanskoga i ljudskoga u nama.

POVEZANE KNJIGE