UpotriJebni naPici

UpotriJebni naPici - Glumac, Branislav | Siezrobi.org Zadovoljstvo nam je predstaviti knjigu , koju je napisao . Preuzmite knjigu . u PDF, TXT, FB2 ili bilo kojem drugom mogućem formatu na siezrobi.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Glumac, Branislav
DIMENZIJA
11,19 MB
NAZIV DATOTEKE
UpotriJebni naPici.pdf
ISBN
3041426796931

OPIS

Knjiga koja je već u naslovu zaigrana do pustopašnosti, upotriJebni naPici, po poetičkom određenju lijepa je susjeda mekoj i dirljivoj knjizi Branislava Glumca 145 sjećanja na ljude (2008). Iako se bavi drugim dubinama u portretiranju ljudi, mahom umjetnika, iako i u toj poetici Glumac sa silnom dobrohotnošću iznosi na vidjelo neke druge poroke (hranu, alkohole, duhan, kako kaže u podnaslovu, dodajući svemu ovome i osmijeh!) od kojih su bolovale sada već mrtve veličine iz vremena prošlog u pjesničkom postupku krije se i zreloća do koje se dolazi dugim koračanjem kroz vrijeme. U obje knjige Glumac samo ponegdje umoči pero u žestoću, najčešće u mudrost zreloće i sve gleda iz drukčijih vizura a poetiku stalno dorađuje i dotjeruje ne bi li rekao što više o tim novim senzibilitetima. Koliko životan toliko i artističan možda je u hrvatskoj književnosti – kad bi se ufala ući u tankoćutnost spolnih brjegova – bio još samo Milan Begović čija Grčka proljeća još uvijek više volimo sakriti nego ih dati čitateljstvu da uživa u njihovom hedonističkom i narodskom i visokoknjiževnom izričaju. iz pogovora Alojza Majetića

SMANJIVANJE konzumacije slatkih napitaka poput gaziranih pića, sokova i aromatiziranih kava možda neće učiniti ništa za zdravlje vašeg srca. Ovo su napici uz koje ćete lakše sagorjeti kalorije i osigurati vitku liniju. Znanstevnici su dokazali da ako prije glavnog obroka pojedete toplu juhu, lakše sagorijevate kalorije koje biste naknadno unijeli hranom i koje bi se, u protivnom, samo nataložile .

- Nova sjećanja na ljude, 2011. - Moja antologija hrvatske ljubavne poezije ( od Matoša do Bodrožića), 2011. Studija: Dijetalna pića su jednako loša za vaše srce kao i klasični zaslađeni napici.

POVEZANE KNJIGE