Vođa

Vođa - Novaković, Aleksandar | Siezrobi.org Zadovoljstvo nam je predstaviti knjigu , koju je napisao . Preuzmite knjigu . u PDF, TXT, FB2 ili bilo kojem drugom mogućem formatu na siezrobi.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Novaković, Aleksandar
DIMENZIJA
5,45 MB
NAZIV DATOTEKE
Vođa.pdf
ISBN
5242230886619

OPIS

DOBITNIKA KNJIŽEVNE NAGRADE V.B.Z.-a ZA NAJBOLJI NEOBJAVLJENI ROMAN 2010. GODINE Roman Vođa beogradskog autora Aleksandra Novakovića precizna je i bolna vivisekcija onog brutalnog, oholog i dozlaboga paranoičnog duha ispunjenog vječno nezadovoljivom mržnjom i prezirom, duha, dakle, koji pokreće, opslužuje i hrani sve naše ratove od pamtivijeka pa do današnjeg vremena. Smještena u samo jedan dan, Vidovdan historijske 1914. godine, i krećući se odatle unazad i unaprijed te pokrivajući tim naglim i neočekivanim skokovima razdoblje od gotovo četrdeset godina, ova neobična priča vodi nas čudnovatim i mračnim putanjama protagonista Stojana Stamenkovića, kapetana 5. čete Drugog puka VKS, čovjeka oluje i vihora, krvoloka Balkanskih ratova, nemilosrdnog zatirača Bugara, istjerivača Turaka, masovnog ubojice nedužnih civila u Albaniji, čovjeka bez samilosti, otpatka crnorukaške zavjereničke bratije, notornog pijanca i lutalice, i predstavlja vrhunski delirium tremens pripovjedačke umjetnosti, prostor na kom se košmarna, alkoholom natopljena snoviđenja i još mračnija stvarnost susreću i tvore nadasve uzbudljivu romanesknu građu. Roman Vođa strašna je priča o svim našim zločinima i o svim našim zločincima. Bilo ih je u prošlosti, ima ih i danas, a bit će ih – tih neiscrpnih, neuništivih, vječnih strašnih Stojana Stamenkovića – i u budućnosti. Iako precizno smješten u jedno vrijeme i jedno razdoblje, ovaj kratki roman univerzalna je priča o zlu koja ne poznaje granice i koja je – a to je svakako najstrašnije od svega – jednako razumljiva svuda.

Pregledaj milijunima riječi i fraza na svim jezicima. Vođa hunte je u nastojanju da smiri stanje pozvao javnost da prednost daju činjenicama, a ne emocijama te je poručio da će se nakon isteka izvanrednog stanja održati slobodni izbori, a vlast će predati pobjedničkoj stranci. Kako prenose mediji, u pitanju je vođa grupe "Alkatraz" D.Š (38). Kako nezvanično saznaju mediji, inspektori PS Čukarica su nakon operativnog uspjeli da lociraju štek-stan u centru Beograda, te su sinoć uz pomoć interventne jedinice upali obijajući vrata jer nije želio da ih otvori, prenosi B92. Vođa hunte nastoji smiriti napetosti zbog masovnih protesta i policijske prijetnje da će primijeniti silu, prenosi Hina.

kategorije policijske postaje: voĐa specijalistiČke grupe protueksplozijskih ronioca specijalne policije: zapovjednik interventnog voda: zapovjednik oklopnog voda: zapovjednik voda sa zaŠtitno-tragaČkim psima: zapovjednik voda vodenih topova: zapovjednik voda za podrŠku Pročitaj najnovije vijesti vezane uz pojam DUHOVNI VOĐA. Najzanimljiviji članci, slike i video vezani za temu DUHOVNI VOĐA. Sažetak Problem je ovoga istraživanja nedovoljno učinkovit način obrazovanja vođa u poslovnim školama.

POVEZANE KNJIGE