Vođa

Vođa - Novaković, Aleksandar | Siezrobi.org Zadovoljstvo nam je predstaviti knjigu , koju je napisao . Preuzmite knjigu . u PDF, TXT, FB2 ili bilo kojem drugom mogućem formatu na siezrobi.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Novaković, Aleksandar
DIMENZIJA
10,2 MB
NAZIV DATOTEKE
Vođa.pdf
ISBN
3560645962710

OPIS

DOBITNIKA KNJIŽEVNE NAGRADE V.B.Z.-a ZA NAJBOLJI NEOBJAVLJENI ROMAN 2010. GODINE Roman Vođa beogradskog autora Aleksandra Novakovića precizna je i bolna vivisekcija onog brutalnog, oholog i dozlaboga paranoičnog duha ispunjenog vječno nezadovoljivom mržnjom i prezirom, duha, dakle, koji pokreće, opslužuje i hrani sve naše ratove od pamtivijeka pa do današnjeg vremena. Smještena u samo jedan dan, Vidovdan historijske 1914. godine, i krećući se odatle unazad i unaprijed te pokrivajući tim naglim i neočekivanim skokovima razdoblje od gotovo četrdeset godina, ova neobična priča vodi nas čudnovatim i mračnim putanjama protagonista Stojana Stamenkovića, kapetana 5. čete Drugog puka VKS, čovjeka oluje i vihora, krvoloka Balkanskih ratova, nemilosrdnog zatirača Bugara, istjerivača Turaka, masovnog ubojice nedužnih civila u Albaniji, čovjeka bez samilosti, otpatka crnorukaške zavjereničke bratije, notornog pijanca i lutalice, i predstavlja vrhunski delirium tremens pripovjedačke umjetnosti, prostor na kom se košmarna, alkoholom natopljena snoviđenja i još mračnija stvarnost susreću i tvore nadasve uzbudljivu romanesknu građu. Roman Vođa strašna je priča o svim našim zločinima i o svim našim zločincima. Bilo ih je u prošlosti, ima ih i danas, a bit će ih – tih neiscrpnih, neuništivih, vječnih strašnih Stojana Stamenkovića – i u budućnosti. Iako precizno smješten u jedno vrijeme i jedno razdoblje, ovaj kratki roman univerzalna je priča o zlu koja ne poznaje granice i koja je – a to je svakako najstrašnije od svega – jednako razumljiva svuda.

'Radila sam s menadžerima koji su za svaku stvar zahtijevali A/B testove, bez obzira ima li to smisla ili ne, do te mjere da se nije mogao ... vođa prijevod u rječniku hrvatski - talijanski u Glosbe, online rječnik, besplatno. Pregledaj milijunima riječi i fraza na svim jezicima. Vođa hunte je u nastojanju da smiri stanje pozvao javnost da prednost daju činjenicama, a ne emocijama te je poručio da će se nakon isteka izvanrednog stanja održati slobodni izbori, a vlast će predati pobjedničkoj stranci. Kako prenose mediji, u pitanju je vođa grupe "Alkatraz" D.Š (38).

Najzanimljiviji članci, slike i video vezani za temu DUHOVNI VOĐA. Sažetak Problem je ovoga istraživanja nedovoljno učinkovit način obrazovanja vođa u poslovnim školama. Iako je potreba za vođama u svijetu sve veća, vjeruje se da je neadekvatno obrazovanje u poslovnim školama doprinijelo sustavnom nedostatku vodstva, što je dovelo do financijske i moralne globalne krize. PAO VOĐA NARKO BANDE IZ METKOVIĆA, UMIROVLJENIK ZVANI 'HAŠ': Hrpu kokaina dopremali kontejnerima iz Ploča, zaradili 33 milijuna kn Foto: PU dubrovačko-neretvanska Autor: Danas.hr 28.01.2021 20:00 Ona je je odvedena u policiju, gdje je na saslušanju.

POVEZANE KNJIGE