Buđenje snova

Buđenje snova - Radauš, Vanja | Siezrobi.org Pročitajte knjigu izravno u pregledniku. Preuzmite knjigu u PDF, TXT, FB2 formatu na svoj pametni telefon. I još mnogo togasiezrobi.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Radauš, Vanja
DIMENZIJA
4,84 MB
NAZIV DATOTEKE
Buđenje snova.pdf
ISBN
9831314618241

OPIS

Akademik Vanja Radauš (Vinkovci, 1906. – Zagreb, 1975.) prvenstveno je poznat kao jedan od najistaknutijih suvremenih hrvatskih kipara i slikara. Međutim, pojedine teme iz njegova likovna stvaralaštva realizirale su se i pjesničkim izrazom, pa ova knjiga objavljuje dosad nepoznato autorovo rukopisno pjesništvo. U svom pjesničkom opusu autor dotiče teme rodoljublja, tragike rata i povijesti, sjećanja na djetinjstvo, buđenja erotike, a osobito su često prisutna razmišljanja o smrti. Pjesnikov izraz iskazuje se u stilističkim oznakama ciničnog naturalizma, groteske, simbolizma, te u rasponima od lirskog i refleksivnog do nadrealističkog i ekspresionističkog. Radauševa poezija predstavlja vrijedno književno ostvarenje, iznimno po svojem temperamentu, prodornosti i provokativnosti.

No, to ne znači da iz nje ne možete imati lijep pogled koji vam i kišno jutro može učiniti ... Sanjati buđenje predstavlja dobar znak. Ako ste se u snu probudili, znači da ćete imati dobar uspjeh.

... Rješenje, odnosno pravo buđenje, leži isključivo u povezivanju i oživljavanju uspavane duhovne razine. Buđenje snova.

POVEZANE KNJIGE