Čovjek bez prošlosti

Čovjek bez prošlosti - Hemon, Aleksandar | Siezrobi.org PDF, TXT, FB2. ePUB. MOBI. Knjiga je napisana 2021. Potražite knjige na siezrobi.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Hemon, Aleksandar
DIMENZIJA
10,86 MB
NAZIV DATOTEKE
Čovjek bez prošlosti.pdf
ISBN
4080342322384

OPIS

Istodobno, ova autobiografska mistifikacija u kojoj Hemon pripovijeda život svog alter ega Jozefa Proneka tematski je u velikoj mjeri oslonjena na Sarajevo, Bosnu i SFR Jugoslaviju, i to Jugoslaviju iz onih vremena kad još nije bila zanimljiva CNN-u. Pronekov životopis u prvom licu pričaju njegovi prijatelji i/ili očevici, a pri tom se mogu izdvojiti tri zasebne cjeline. U prvoj narator pripovijeda o Pronekovom odrastanju u Sarajevu osamdesetih, u drugoj se Pronek kao pripadnik ukrajinske manjine zatječe na stipendiji u Kijevu tije-kom antidemokratskog udara u Moskvi, a u trećoj je Pronek imigrant u SAD koji za Greenpeace prikuplja novčane priloge po kućama. Roman završava borhesovskom novelom o ruskom ”bijelom” časniku Jevgeniju Picku i njegovim pustolovinama po Harbinu i Shanghaiju početkom stoljeća. Najuvjerljiviji dio ovog romana zasigurno jest onaj sarajevski, no i drugim dijelovima romana Aleksandar Hemon zanimljive motive i opažanja vratolomno povezuje u jedinstvenu romanesknu konstrukciju. Iz recenzije Jurice Pavičića Roman koji je doživio veliki uspjeh u SAD, Čovjek bez prošlosti, prva je knjiga Aleksandra Hemona (rođenog 1964. u Sarajevu) u potpunosti osmišljena i napisana na engleskom jeziku.

Ispružio sam noge, pa je pokrivač skliznuo i moje je desno stopalao ... Najpoznatiji Hemonovi romani su Čovjek bez prošlosti i Projekt Lazarus. Zajedno s Davidom Mitchellom i Lanom Wachowski napisao je scenarij za film "Matrix 4", koji bi trebao biti objavljen krajem 2021.

Kupite ulaznice na blagajni Art-kina (otvara se svakog dana sat vremena pred početak prve projekcije) ili putem platforme Ulaznice.hr . ČOVJEK BEZ PROŠLOSTI glanc mister no 32. ubaci u privatnu listu želja ubaci u 'kupi mi' listu želja Aleksandar Hemon - Čovjek bez prošlosti, Banja Luka, 14 KM, Izdavač: V.

POVEZANE KNJIGE