Čovjek i ljekovito bilje

Čovjek i ljekovito bilje - Martić, Ivan | Siezrobi.org Zadovoljstvo nam je predstaviti knjigu , koju je napisao . Preuzmite knjigu . u PDF, TXT, FB2 ili bilo kojem drugom mogućem formatu na siezrobi.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Martić, Ivan
DIMENZIJA
9,45 MB
NAZIV DATOTEKE
Čovjek i ljekovito bilje.pdf
ISBN
5509182678975

OPIS

Knjizi prethodi više od 20 godina autorova iskustva skupljanja ljekovitih biljaka i iskušavanja njihovih ljekovitih svojstava. Prikazano je 55 ljekovitih biljaka, njihov izgled, djelovanje, način pripreme kao lijeka, kalendar branja te bolesti protiv kojih se upotrebljavaju. Da bi olakšao skupljanje autor je na kraju dodao abecedni popis ljekovitih biljaka, a radi lakšeg prepoznavanja pojedine biljke, uz svaku se nalazi i slika (crtež u boji). Opisano je i 57 bolesti i njihovo liječenje ljekovitim biljem.

To svakako nije slučajna pojava u današnje vrijeme kada se čovjek s postupnim razvojem ekološke svijesti želi vratiti prirodi, sačuvati svoje Kada već kupujete začinsko bilje, evo, uzmite "Vegetu" i nećete požaliti, rekao mi je prije nekoliko godina čovjek od kojeg sam kupovala bilje. Opširnije...

O, da! Sjetim se nje često kad kuham ukusna zimska variva. Azuki grah, crvena, zelena i crna leća, ječam i začini....valja ih jesti ... To ljekovito bilje čiji je povijesni put išao preko Alpa među ostalim je i anis, komorač, lavandula, pčelinja metvica, paprena metvica, ružmarin, kadulja i izop.

POVEZANE KNJIGE