Englesko-hrvatski i hrvatsko-engleski rječnik

Englesko-hrvatski i hrvatsko-engleski rječnik - Skupina Autora | Siezrobi.org PDF, TXT, FB2. ePUB. MOBI. Knjiga je napisana 2021. Potražite knjige na siezrobi.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Skupina Autora
DIMENZIJA
3,11 MB
NAZIV DATOTEKE
Englesko-hrvatski i hrvatsko-engleski rječnik.pdf
ISBN
9522587505901

OPIS

Naš rječnik namijenjen je prvenstveno poslovnim ljudima (stoga je uvršteno puno poslovnih termina), informatičarima (uključili smo dosta novih izraza iz računarstva), studentima, učenicima te svima drugima koji se engleskim jezikom koriste u svakodnevnom životu, na putovanjima… Englesko-hrvatski dio rječnika je veći jer smo smatrali da na našem tržištu nema rječnika koji uključuje neke nove fraze i kolokacije engleskoga jezika. Natuknice obuhvaćaju najčešće fraze, kolokvijalne izraze, a uz glagole su uključeni i phrasal verbs (frazalni glagoli). Uz glavne natuknice, tamo gdje postoji velika razlika, naveden je izgovor: i američki (označen kraticom AmE) i britanski (označen kraticom BrE). Izgovor je zabilježen sustavom simbola Međunarodnog fonetskog alfabeta, po uzoru na transkripcijski model specijaliziranog rječnika izgovora Longman Pronunciation Dictionary Johna C. Wellsa (1990). U ovom rječniku naveli smo i popis kratica koje smo, za razliku od prakse u ostalim rječnicima, i preveli na hrvatski. Između englesko-hrvatskog i hrvatsko-engleskog dijela nalazi se i kratak pregled gramatike engleskoga jezika s popisom nepravilnih glagola. U hrvatsko-engleskom dijelu rječnika mogu se pronaći riječi potrebne u svakodnevnom govoru, pisanoj komunikaciji, snalaženju na putovanjima. Također su uključene i mnoge riječi iz područja informatike, kao i poslovne komunikacije. Isto tako uvrstili smo i popis država i narodnosti. Evelina Miščin

Rječnik sadržava: oko 15000 natuknica, jasne definicije riječi, rečeničke primjere, u kojima se zorno prikazuje značenja po Koristni linkovi: Prevođenje tekstova s engleskoga, hrvatskog, njemačkog, slovenskog, talijanskog, španjolskog i portugalskog. Omogućeni su prijevodi pojedinih riječi, fraza i cijelih rečenica.

Izmjena prevedene riječi odabirom jedne iz njenog prijevoda. online english croatian and croatian english dictionary, online englesko hrvatski i hrvatsko engleski rječnik Hrvatsko Engleski Rječnik . e-rjecnik.net je najveći i najpouzdaniji besplatni višejezični online rječnik koji nudi mogućnost prijevoda preko 900.000 riječi i pojmova sa hrvatskog na engleski, njemački, talijanski, francuski, španjolski, češki, ruski i mađarski jezik.

POVEZANE KNJIGE