Euro: Europska monetarna unija i Hrvatska

Euro: Europska monetarna unija i Hrvatska - Vujčić, Boris | Siezrobi.org PDF, TXT, FB2. ePUB. MOBI. Knjiga je napisana 2021. Potražite knjige na siezrobi.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Vujčić, Boris
DIMENZIJA
10,35 MB
NAZIV DATOTEKE
Euro: Europska monetarna unija i Hrvatska.pdf
ISBN
7832608473208

OPIS

Usporedo s uvođenjem nove europske valute mijenjao se i dotadašnji odnos monetarnih i financijskih pravila pojedinih zemalja EU ali i zemalja kandidata i potencijalnih kandidata za ulazak u Uniju. Među tim zemljama nalazi se i Hrvatska. Svi hrvatski društveni subjekti od poduzeća do državne uprave trebali su sagledati moguće posljedice uvođenja EUR-a. Dakako, stvaranjem Europske monetarne unije (EMU) želi se stvoriti jedinstveno, zajedničko i povezano europsko tržište što traži i harmonizaciju propisa. Knjiga EURO objašnjava prije svega poziciju Hrvatske i Europske monetarne unije i to kroz globalno značenje EUR-a, financijska tržišta, pripreme privrednih sustava na novu EUR-o situaciju (konkretno – primjer PLIVE) i budućnost EUR-a. Knjiga ukazuje na komparativne prednosti i moguće teškoće koje će proizaći za hrvatski financijski sustav i cjelokupnu privredu.

siječnja 2002. EURO : europska monetarna unija i Hrvatska Tekstualna građa, tiskana . CITIRANJE.

Cilj rada je dati teorijski pregled Europske monetarne unije s njenim ciljevima, zadacima, instrumentima, prednostima i nedostacima te institucionalnim uređenjem. 219 stranica Tvrdi uvez. Cijena poziva obračunava se sukladno cjeniku: Fiksna mreža: 0,12kn/min To sigurno nije program proširenja EU ni „europska perspektiva" za Makedoniju.

POVEZANE KNJIGE