Kameno gnijezdo

Kameno gnijezdo - Ugussi, Claudio | Siezrobi.org PDF, TXT, FB2. ePUB. MOBI. Knjiga je napisana 2021. Potražite knjige na siezrobi.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Ugussi, Claudio
DIMENZIJA
5,63 MB
NAZIV DATOTEKE
Kameno gnijezdo.pdf
ISBN
1487111953171

OPIS

Kameno gnijezdo sadrži osam pripovijesti nastalih u rasponu od 1968. do 1993. godine, a među njima i one za koje je Claudio Ugussi dobio uglednu nagradu Istria Nobilissima – za pripovijest Fotelja (La poltrona) 1987. godine, a za Neodložno putovanje (Viaggio di circostanza) 1988. godine. Iako je riječ o tekstovima (Susret u gostionici, Fotelja, Slikar, Obijev odlazak, Idem u Rim, ideš i ti?, Neodložno putovanje, More, vjetar, zastave, Kameno gnijezdo) koji su nastajali u vremenskom luku od 25 godina, zbirka je koherentna cjelina i presjek proznog opusa autora čije je književne kvalitete u svoj punoći pokazao roman Podijeljeni grad (La citta divisa) koji govori o unutarnjem raskolu Pule i Istre nakon razdoblja fašizma i 2. svjetskog rata i egzodusu Talijana iz Istre, dugo vremena tabu temom u našoj historiografiji, publicistici i književnosti. Ugussijevo pričanje je jednostavno, linearno, nepretenciozno, teži čistoći i prisnosti svjedočenja. Knjiga Kameno gnijezdo prvotno je objavljena 1994. kod izdavača Campanotto Editore iz Udina, a hrvatski prijevod potpisuje Lorena Monica Kmet.

Gazdinstvo , koje čini osam kamenih kuća ima svoju zanim… Kameno gnijezdo i druge pripovijetke Tekstualna građa, tiskana . CITIRANJE.

Kutni element, središnji element, element s naslonom za ruke (lijevi i desni) te tabure omogućavaju vam da složite kombinaciju elemenata baš prema svojim potrebama. Kameno gnijezdo sadrži osam pripovijesti nastalih u rasponu od 1968. do 1993.

POVEZANE KNJIGE