Knjige o džungli

Knjige o džungli - Kipling, Rudyard | Siezrobi.org Zadovoljstvo nam je predstaviti knjigu , koju je napisao . Preuzmite knjigu . u PDF, TXT, FB2 ili bilo kojem drugom mogućem formatu na siezrobi.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Kipling, Rudyard
DIMENZIJA
10,22 MB
NAZIV DATOTEKE
Knjige o džungli.pdf
ISBN
2249879150670

OPIS

Zbirka pripovjedaka koje na neobičan način progovaraju o životu, a svojevrsna su himna prirodi i svemu onomu što živi u njoj. Vuk i vučica nalaze u džungli ostavljeno malo dijete. Prihvaćaju ga i othranjuju zajedno sa svojim vučićima. Mali Mowgli, kako su ga vukovi nazvali, proživljava život džungle i njezinih stanovnika kao član čopora Sivih vukova. Borba životinja za opstanak, odnosi koji među njima vladaju, zakoni džungle nužni za preživljavanje i odnos životinja prema ljudima, navode nas na razmišljanja o svijetu u kojem živimo. U pričama iz džungle, Kipling se dokazao kao pravi umjetnik u slikanju likova divljih životinja, prikazavši na osobito živ i plastičan način crnu panteru Bagheeru, lukavog medvjeda Balooa, moćnog udava Kaa, opaku kobru Nag, te brbljave i lakomislene majmune . . . Za Knjige o džungli Kipling je ovjenčan Nobelovom nagradom za književnost, a djelo je poslužilo kao građa za nekoliko igranih i animiranih filmova. Knjiga je opremljena metodičkim instrumentarijem što će mladim čitateljima zasigurno, olakšati čitanje i razumijevanje djela.

Mjesto radnje: egzotični predjeli Indijske džungle. Tema: suživot malog dječaka Mowglija sa divljim životinjama u džungli.

Oh, počuj zov! - Svim' dobar lov Što drže se Zakona Džungle! Noćna pjesma u Džungli Ostavljenog u šumi nakon nesreće, petogodišnjeg Mowglija usvojili su i odgojili vukovi. Kako dječak odrasta, pantera Bagheera shvaća da Mowgli mora biti vraćen među ljude.

POVEZANE KNJIGE