Krivotvorenje islama

Krivotvorenje islama - Said, Edward W. | Siezrobi.org PDF, TXT, FB2. ePUB. MOBI. Knjiga je napisana 2021. Potražite knjige na siezrobi.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Said, Edward W.
DIMENZIJA
10,68 MB
NAZIV DATOTEKE
Krivotvorenje islama.pdf
ISBN
7835708934411

OPIS

Sasvim jednostavna teorija po kojoj jezik ne opisuje političku stvarnost već je definira, temelj je opsesivnog znanstvenog istraživanja Edwarda Saida (1935-2003), svakako jednog od najpoznatijih teoretičara druge polovice 20. stoljeća.U knjizi Krivotvorenje islama Said prokazuje sve nijanse velikog medijskog mehanizma u kojem je islam jednom zauvijek morao biti definiran kao monolitna religija, oblik terorizma i histerični konflikt između profanog i svetog. Na taj način Krivotvorenje islama sasvim novim metodološkim svjetlom pojašnjava poznate događaje i fenomene vezane uz islam i njegovu interpretaciju na Zapadu: između ostalog, američko-iranski konflikt, američku i zapadnu medijsku opsjednutost opasnošću’ od islama i rad pojedinih razvikanih i poznatih stručnjaka za islam kao površan i šarlatanski. Odbacivši lažne akademske uzuse, Edward Said je, poput Danila Kiša ili ranog Georgea W. Orwella, napisao buntovnu, neposlušnu, borbenu knjigu, koja se časno bori za istinu i adekvatni medijski prostor za nju.

Izvoz u RefWorks; Izvoz u EndNoteWeb; Izvoz u EndNote; Izvoz u MARC; Izvoz u MARCXML; Izvoz u RDF; Izvoz u BibTeX; Nimalo slučajno, krivotvorenje islama danas je na Zapadu bezmalo zaseban žanr, a nakaradne "interpretacije" i laži o njemu u dnevno-političke svrhe temeljni kolegij mutne znanstvene i nadripublicističke zajednice. Islamofobija se, očito je, trenutno nosi kao kurentna roba, a inzistiranje na gotovo metafizičkom neprijateljstvu islama ... Nimalo slučajno, krivotvorenje islama danas je na Zapadu bezmalo zaseban žanr, a nakaradne "interpretacije" i laži o njemu u dnevno-političke svrhe temeljni kolegij mutne znanstvene i nadripublicističke zajednice.

Ne padajmo u ovu zamku! prije 1 tjedan Islamski tekstovi. Muslimani ne smiju upasti u zamku da štiteći islam i ono što on za njih predstavlja počnu braniti one koji u njegovo ime čine zločine.

POVEZANE KNJIGE