Kuharski kanconijer 2

Kuharski kanconijer 2 - Barbieri, Veljko | Siezrobi.org Pročitajte knjigu izravno u pregledniku. Preuzmite knjigu u PDF, TXT, FB2 formatu na svoj pametni telefon. I još mnogo togasiezrobi.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Barbieri, Veljko
DIMENZIJA
8,73 MB
NAZIV DATOTEKE
Kuharski kanconijer 2.pdf
ISBN
9103898102623

OPIS

Veljko Barbieri gastronomske rubrike objavljuje još od 80-tih godina. Već više od godinu dana ima stalne kulinarske kolumne i priloge u tjedniku NACIONAL, od kojih je i nastala ova knjiga.Kuharski kanconijeri 1, 2, 3 i 4 – gurmanska sjećanja Mediterana spoj su književnosti i autohtonih dalmatinskih recepata. Između njihovih korica mirišu jela od antičkih vremena i srednjovjekovlja do onih iz kuhinje Barbierijeve none Anke. Objavljeni recepti nisu samo puki popis namirnica i uputa za kuhanje. Svaki od njih malo je književno djelo – svjedočenje o ljudima i autorovoj rodnoj Dalmaciji. I dok s Kanconijerom 1 upoznajete antički Mediteran, Kanconijer 2, poput starog znanca priča vam priču o srednjovjekovlju, o novim i starim receptima dalmatinskih težaka i ribara, dok je Kanconijer 3 posvećen jelima i običajima za renesansnom trpezom. U posljednjem Kanconijeru približavamo se našem vremenu. Barbieri majstorski priča o kulinarstvu, običajima za stolom, načinima pripremanja hrane i anegdotama vezanim uz poznate osobe te njihovim strastima prema hrani. Pisani rafiniranim stilom i jezikom, Kanconijeri su šarmantno prozno štivo koje slavi mediteransku kuhinju, a neke od drevnih recepata Barbieri odijeva u suvremeno gastronomsko ruho. Veljko Barbieri rođen je 1950. u Splitu. Maturirao je na Klasičnoj gimnaziji u Zagrebu gdje je i studirao na Filozofskom fakultetu. Autor je 14 knjiga proze, a romani i pripovijetke prevedeni su mu na nekoliko stranih jezika. Dobitnik je brojnih književnih nagrada, a proza mu je zastupljena u domaćim i stranim antologijama. Najpoznatiji roman Epitaf carskog gurmana, koji uzima upravo gastronomiju kao polazište u borbi pojedinca protiv autoritarne vlasti, tiskan je kod nas i u inozemstvu u 75 tisuća primjeraka. Nakon gastronomskih rubrika u raznim tjednicima i kulinarskih priloga na HTV-u, već tri godine piše stalnu kolumnu u tjedniku NACIONAL od koje je nastao Kuharski kanconijer. Samo prvi nastavak „Kanconijera objavljen je u godinu dana u tri izdanja i postao je književnim i gastronomskim bestselerom u protekloj godini. Knjiga je prevedena na njemački, engleski i talijanski u izdanju ;Profila i uskoro kreće na europsku promociju i tržište. Kuharski kanconijer 2 nastavak je prvoga, budući da je cijeli projekt zamišljen u tri knjige koje bi povijesno i civilizacijski prikazale gastronomsku baštinu našeg dijela Sredozemlja na razmeđima okusa i mirisa, epoha i vremena..

Žanr: Priručnici - Savjetnici - Slobodno vrijeme - Kulinarstvo - Hrvatska kuhinja: Naručite u VBZ online knjižari poznati naslov Veliki kuharski kanconijer autora Barbieri, Veljko. Pronađite najbolje cijene uz najveći izbor! Brza dostava! 14.2.2005.

godine Centar za obrazovanje i kulturu Akademija Čapljina organizira predstavljanje najnovije knjige „VELIKI KUHARSKI KANCONIJER", kojoj je autor poznati književnik i gastronom gosp. VELJKO BARBIERI.

POVEZANE KNJIGE