Povjestice

Povjestice - Šenoa, August | Siezrobi.org PDF, TXT, FB2. ePUB. MOBI. Knjiga je napisana 2021. Potražite knjige na siezrobi.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Šenoa, August
DIMENZIJA
7,22 MB
NAZIV DATOTEKE
Povjestice.pdf
ISBN
7393994411011

OPIS

Knjiga Povjestice – lektira lagana za čitanje namijenjena je učenicima s poteškoćama u čitanju i razumijevanju teksta, ali i učiteljima – kao svojevrsna smjernica ili pomoć u oblikovanju obrazovnoga nastavnoga sata. Djelo je nastalo u suradnji učenika 7. i 8. razreda škole te školske stručne službe koju su činile knjižničarka, logopedinja, defektologinja, pedagoginja, učiteljice hrvatskoga jezika, stranih jezika te likovne kulture. Osim prilagođenog teksta, nakon svake povjestice nudi rječnik manje poznatih riječi te metodički instrumentarij za lakše razumijevanje teksta. Podloga i poticaj za nastanak ovoga izdanja bio je dokument Međunarodnoga saveza knjižničarskih društava i ustanova pod nazivom Smjernice za građu laganu za čitanje.

Kraj je sada svakoj šali, Ja ti rekoh, ne budali!" Skoči majstor, skoče momci, Redomice vratolomci, Povadiše to remenje, Đavolčetu leđa glade. Đavo kuka, đavo ... Povjestice .

Šenoa ih je zvao historičkim baladama, ali kasnije su urednici im dali ime povjestice. Što muči postolara?, Koga postolar poziva u pomoć?, Što postolar mora učiniti kako bi vratio vragu uslugu?, Kome je postolar pomogao i šta je dobio zauzvrat?, Koje je tri želje postolar poželio?, Kako se postolar na kraju riješio vraga?, Čemu su se mlinar i mlinarica na početku veselili? , Kakav je savjet mlinarica dala sinu? , Zašto mlinarica ne želi Janju za snahu?, Kako mlinar ... Povjestice Vrsta djela : Povjestice su zbirka epsko lirskih pjesama, koje su nastale na temelju hrvatskih legendi. Popis povjestica ... Kameni svatovi povjestica.

POVEZANE KNJIGE