Račan – biografija

Račan – biografija - Duka, Zdenko | Siezrobi.org Pročitajte knjigu izravno u pregledniku. Preuzmite knjigu u PDF, TXT, FB2 formatu na svoj pametni telefon. I još mnogo togasiezrobi.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Duka, Zdenko
DIMENZIJA
6,27 MB
NAZIV DATOTEKE
Račan – biografija.pdf
ISBN
8469234014697

OPIS

Ivica Račan, bivši hrvatski premijer i bivši predsjednik Centralnog komiteta Saveza komunista Hrvatske, te sadašnji predsjednik SDP-a, 33 godine aktivno se bavi politikom, i pritom je stalno negdje u njenom vrhu, pa se po političkom trajanju može u hrvatskim razmjerima mjeriti jedino s Vladimirom Bakarićem. Račan je politički djelovao u dva, ili čak tri politička režima, ako jednim od njih smatramo desetogodišnju vladavinu Franje Tuđmana, a prema dosta raširenom mišljenju, najuspješniji su oni političari koji uspiju najdulje trajati ili u samom vrhu ili blizu njega. Račan je u ta dva, odnosno tri režima neprimjetno konvertirao, onako kako kroz političke lomove i snažne promjene prolaze oni koji su i svjesni realnosti i uklopljeni u nju, ali nisu profesionalni konvertiti koji s prizemnim interesom sebe gadljivo prilažu svakoj bitnoj promjeni i odano se stavljaju na raspolaganje liderima tih promjena. Mijenjao se gospodski, i na manje vidljiv način, tako da se može činiti kako je sve to radio u skladu s vremenom i s uvjerenjem.

Adresa Zagreb Bračno stanje oženjen, otac dvoje djece Državljanstvo Hrvatsko Jezici engleski (fluentno), francuski Obrazovanje 2011. Program Senior Managers in Government, Kennedy School, Harvard University 1996.

godine. Otac Ivan i majka Marija upoznali su se u logoru.

POVEZANE KNJIGE