Štakorica

Štakorica - Grass, Gunter | Siezrobi.org Zadovoljstvo nam je predstaviti knjigu , koju je napisao . Preuzmite knjigu . u PDF, TXT, FB2 ili bilo kojem drugom mogućem formatu na siezrobi.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Grass, Gunter
DIMENZIJA
10,55 MB
NAZIV DATOTEKE
Štakorica.pdf
ISBN
8576514661139

OPIS

Roman Štakorica je sastavljen od niza pripovjednih radnji, dijaloga između bezimenog pripovjedača u prvom licu i štakorice. Cjelokupno čovječanstvo je zbrisano. Kružeći u svemirskom brodu oko opustjele Zemlje pripovjedač još jednom proživljava propast čovječanstva kroz sudbine različitih ljudi.Jedan od njih je slikar Malskat, krivotvoritelj gotskih fresaka. On se udružuje sa šezdesetgodišnjim Oskarom Matzerathom, koji na loše društvene i političke prilike ne skreće više pozornost svojim bubnjem, ovom vremenu primjerenijom video produkcijom, te snima film. Oskar se usto vraća na mjesta svojega djetinjstva, u Danzig – koji je u međuvremenu preimenovan u Gdansk – i u Kašubiju, kako bi ondje slavio rođendan svoje bake. Istodobno Baltikom plovi peteročlana ženska posada navodno zbog mjerenja gustoće meduze, a zapravo na putu prema bajoslovnom gradu Vineti, utopijskom mjestu u kome vlada matrijarhat. Svih pet žena negdašnje pripovjedačeve djevojke, a u daljnjem tijeku romana različite razine pripovijedanja postaju sve zamršenije a jedino što je sasvim jasno jest da se svi likovi nezaustavljivo kreću prema Velikomu prasku.

Kružeći u svemirskom brodu oko opust... Food is the main source of human exposure to essential and toxic metals, including cadmium (Cd). This investigation aimed to assess the effects of oral Cd exposure during rat pregnancy on Cd distribution and micronutrient status in a maternal organism and foetus and placental functions in nutrient transport and steroid hormone synthesis.

Cjelokupno čovječanstvo je zbrisano. 976.742 proizvoda 270 trgovina 6.207 brandova Neodoljiva štakorica po imenu Bean kao u crtićima spava u kutijici, a snovi su joj toliko lijepi da ju je prilično teško probuditi Štakorica Bean zaspala je u praznoj kutiji maramica.

POVEZANE KNJIGE