Velebit i njegov biljni svijet

Velebit i njegov biljni svijet - Forenbacher, Sergej | Siezrobi.org Zadovoljstvo nam je predstaviti knjigu , koju je napisao . Preuzmite knjigu . u PDF, TXT, FB2 ili bilo kojem drugom mogućem formatu na siezrobi.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Forenbacher, Sergej
DIMENZIJA
10,25 MB
NAZIV DATOTEKE
Velebit i njegov biljni svijet.pdf
ISBN
1041290348711

OPIS

Velebit i njegov biljni svijet – II. obnovljeno i dopunjeno izdanje Knjiga je bogato ilustrirani vodič za sve ljubitelje prirode. U ovom novom izdanju obogaćeni su i izmijenjeni stručni nazivi biljaka, unesena su brojna hrvatska imena. Dodani su novi podaci, primjerice dodatna staništa, nove biljne vrste, nove slike biljaka i zemljovidi. Knjiga je obnovljena, tehnički dotjerana, a neke su slike zamijenjene boljima. U prvom dijelu knjige autor govori o brdskom masiv u Velebita, opširno i znalački, iz vlastitog iskustva, navodeći podrobno njegove orografske i mnoge druge odlike. U drugom dijelu prikazano je oko 1000 biljnih vrsta, a u slikama oko 600 njih, svrstanih u 388 rodova i 88 porodica. U dva dodatka su podaci o ljekovitim i otrovnim biljkama Velebita i pregled istraživača biljnog svijeta Velebita koji su spomenuti u knjizi. Na kraju knjige nalazi se popis literature od 46 naslova i opsežno kazalo orografskog nazivlja te hrvatskoga i stručnog nazivlja biljaka.

Knjiga je bogato ilustrirani vodič za sve ljubitelje prirode. U ovom novom izdanju obogaćeni su i izmijenjeni stručni nazivi biljaka, unesena su brojna hrvatska imena.

Javna ustanova Nacionalni park Sjeverni Velebit od svog osnutka potiče i organizira raznovrsna znanstvena istraživanja čiji je cilj sakupiti što više podataka o vrstama ... Karakteristike. Velebilje (Atropa belladona L.) je višegodišnja zeljasta biljka iz porodice pomoćnica (Solanaceae).Stabljika je uspravna, bridasta, u gornjem dijelu razgranata i fino dlakava, naraste do 150 cm visine.

POVEZANE KNJIGE