Velika knjiga prirodnih terapija

Velika knjiga prirodnih terapija - Pigozzi, Paolo | Siezrobi.org PDF, TXT, FB2. ePUB. MOBI. Knjiga je napisana 2021. Potražite knjige na siezrobi.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Pigozzi, Paolo
DIMENZIJA
10,54 MB
NAZIV DATOTEKE
Velika knjiga prirodnih terapija.pdf
ISBN
9094751465605

OPIS

Velika knjiga prirodnih terapija – Simptomi, dijagnoze, liječenje metodama iz prirode Paolo Pigozzi, liječnik i publicist, živi i radi u Veroni. Kao stručnjak za prirodnu prehranu, u svojoj profesiji koristi se fitoterapijom, hidrofangoterapeutskim tehnikama sustava Kneipp i homeopatijom. Suradnik je u raznim časopisima pišući o istim temama. Autor je brojnih praktičnih priručnika o korištenju prirodne prehrane i prirodnih terapija u prevenciji i liječenju mnogih zdrastvenih smetnji. Tri je godine kuhao u jednom vegetarijanskom restoranu te je i danas rado među loncima i pećnicama. Knjiga je podijeljena u tri dijela: – u prvom se raspravlja o simptomima, najčešćim smetnjama te rješenjima s odgovarajućim prirodnim lijekovima; – drugi dio ilustrira sve tehnike koje se koriste u prirodnim terapijama, kao što su akupunktura, aromaterapija, kromoterapija, kudizam, post, helioterapija, fitoterapija, floriterapija, hidroterapija, autogeni trening, joga, itd; – treći je posvećen prehrani i svojstvima hrane, uz detaljan opis najvažnijih namirnica. U prvom su dijelu popisani simptomi, bolesti ili patološke slike, odabrani među najuobičajenijima i najučestalijima. Za svaki je od njih izneseno nekoliko općih informacija koje će pomoći boljem razumijevanju patologije, njezina podrijetla, preventivnih strategija te ukazati na eventualnu potrebu za obraćanjem liječniku. U drugom su dijelu predstavljene neke od dijagnostičko-terapeutskih tehnika s kojima će čitatelj, u potrazi za nekim “prirodnim” terapeutskim putem, vjerojatno doći u dodir. U posljednjem je dijelu knjige pobrojeno voće, povrće i začinsko bilje uobičajeno u našim kuhinjama. Za svaku namirnicu ili mirodiju opisane su glavne prehrambene značajke i moguća terapeutska uporaba. Jednostavno, u obliku recepta, iznosi se kako se određena biljka može koristiti na najbolji način. Svi homeopatski lijekovi te razni fitoterapeutski ekstrakti navedeni su i na latinskom jeziku. “Liječi sam sebe “ – tako bi zvučao poticaj koji se kao poruka provlači kroz ovaj rad, a čija je namjera stimulirati svaku bolesnu osobu da na putu ka ozdravljenju bude aktivni sudionik.

Ista se dešavaju vrlo rijetko te u posebnim prilikama (npr. Velika knjiga prirodnih terapija : simptomi, dijagnoze, liječenje metodama iz prirode / Paolo Pigozzi ; s talijanskog prevela Ita Kovač. - Zagreb : Naklada Ljevak, 2005.

Oprez, ovo je zdravo! 60,00 kn Dodaj u košaricu. Liječnik u kući: popularni zdravstveni priručnik.

POVEZANE KNJIGE