Divni stranac I

Divni stranac I - Krmpotić, Vesna | Siezrobi.org Pročitajte knjigu izravno u pregledniku. Preuzmite knjigu u PDF, TXT, FB2 formatu na svoj pametni telefon. I još mnogo togasiezrobi.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Krmpotić, Vesna
DIMENZIJA
12,98 MB
NAZIV DATOTEKE
Divni stranac I.pdf
ISBN
7850806382765

OPIS

V.B.Z. nastavlja s objavljivanjem kompletnog djela iznimne hrvatske autorice Vesne Krmpotić!Prvom knjigom Divnog stranca V.B.Z. započinje objavljivanje novog ciklusa knjiga jedne od najzanimljivijih hrvatskih književnica. Ciklus Divnog stranca sadrži tri knjige, a svaka od knjiga sadrži 108 priča – dakle sveukupno njih 324. U ovim pričama ili bajkama Vesna Krmpotić pred nas postavlja tanano tkanje povijesti o lijepom i moralnom, o ljubavi i čeznji, o velikom strpljenju koje je potrebno da bi se nešto stvorilo, da bi se nešto dočekalo, da bi se nesto ostvarilo. Nazvavši ih ‘pjesmenim pričama’ Vesna Krmpotić je istakla njihovu lirsku prirodu. Međutim, pod gustim nanosima lirskog, pod raskošnom fantazijom koja korespondira sa svijetom bajki, pulsira mudrost koja se na kraju svake priče izražava u formi poslovice, zapravo pouke. Evo nekoliko primjera:Od (moralnog) zakona veća je samo milost (iz priče ‘Tko se najviše boji smrti’)Samosvijest je spokojno i moćno znanje (iz priče ‘Podnožje i vrh’)

stil.kurir.rs. Na samrti, zakleo me je da zapamtim ove 3 rečenice: I dan danas u glavi mi odzvanja svaka reč! Taj divni stranac bio je na kraju moja inspiracija i motivacija da napustim ovaj posao i radim nešto bolje i korisnije za mene samog stil.kurir.rs Na samrti, zakleo me je da zapamtim ove 3 rečenice: I dan danas u glavi mi odzvanja svaka reč! Divni ljudi! U ovih mjesec dana nikad nisam osjetila da sam stranac, a nadam se da niti neću jer sam tako živjela i u US.

EXPORT . EndNote RefMan (RIS) MARC +Wish lista +Rezervacija .

POVEZANE KNJIGE