Djevojčica i trombon

Djevojčica i trombon - Skarmeta, Antonio | Siezrobi.org Pročitajte knjigu izravno u pregledniku. Preuzmite knjigu u PDF, TXT, FB2 formatu na svoj pametni telefon. I još mnogo togasiezrobi.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Skarmeta, Antonio
DIMENZIJA
12,6 MB
NAZIV DATOTEKE
Djevojčica i trombon.pdf
ISBN
2562519519751

OPIS

U čileansku luku Antofagastu stiže trombonist s dvogodišnjom djevojčicom koju predaje malicijskom doseljeniku Estebanu Coppeti uvjeravajući ga da se radi o njegovoj unučici. Unatoč vrlo upitnu srodstvu, Esteban prihvaća djevojčicu koja će s njim proživjeti dane djetinjstva i mladalaštva te pokušati proniknuti u vlastiti identitet i prošlost.Saznavši da je njena moguća baka Alia Emar – koju su neprijateljski vojnici silovali prve bračne noći na jadranskom otoku Gemi – odluči dati mašti na volju te preuzeti njen identitet i ime kako bi je oživjela vlastitim životom. Iako je krvna veza između Estebana i djevojčice upitna, njihov se odnos zasniva na ljubavi, ironiji i boli, stvarajući među njima još jaču povezanost od one krvne. Poput drugih malicijskih doseljenika u Čile i Alia Emar gaji veliku ljubav prema filmu, romantičnim junakinjama te posebno prema New Yorku. U njem se jednoga dana želi sresti s Reinom Coppetom, djedovim bratom i mogućim tvorcem filmskoga monstruma Kinga Konga. Potraga za sudionicima bijega u SAD dovodi je do zanimljivih ljudi koji će je podržati ili spriječiti u tom naumu. U romanu sve vrvi od ljubavi prema životu; bol i nježnost znalački su izbalansirani. Pripovijedanje teče spontano, popraćeno je s puno humora i onog zanosa kojim je Skármeta začarao čitatelje svojih poznatih romana Nerudin pismonoša i Pjesnikova svadba.

... violina, violončelo, solo pjevanje, harmonika, flauta, truba, klarinet, saksofon, rog i trombon dok se u srednjoj školi može upisati i teorijski smjer.

Vaša košarica je prazna. Pretraži Opis - DJEVOJČICA I TROMBON.

POVEZANE KNJIGE