Hrvatska obala i more

Hrvatska obala i more - Pervan, Ivo | Siezrobi.org Zadovoljstvo nam je predstaviti knjigu , koju je napisao . Preuzmite knjigu . u PDF, TXT, FB2 ili bilo kojem drugom mogućem formatu na siezrobi.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Pervan, Ivo
DIMENZIJA
5,68 MB
NAZIV DATOTEKE
Hrvatska obala i more.pdf
ISBN
2738518436004

OPIS

Fotomonografija Ive Pervana; tekst Ive Šimata Banova, dizajn Boris Ljubičića.

Od 3,600 milja svjetlucave obale, najpoznatije područje je južna dalmatinska obala, gdje se iz dubine izdižu dramatične vapnenačke stijene, a otoci su ... Hrvatska - Hrvatske planine, otoci i obala. Smještaj bez provizije. more, vodene mase na Zemljinoj površini prosječno jednakih fizičko-kemijskih svojstava koje su međusobno povezane.

Smještaj bez provizije. more, vodene mase na Zemljinoj površini prosječno jednakih fizičko-kemijskih svojstava koje su međusobno povezane. U užem smislu pod morem se podrazumijevaju vodene mase koje se nalaze među bliskim kontinentima te između otokâ i kontinenata, zatim veliki zaljevi i velika jezera koja su zasebne vodene površine (Kaspijsko jezero, Mrtvo more i dr.). Jadransko more je ogranak Sredozemnog mora koji odvaja Apeninski poluotok od Balkanskog poluotoka, te Apeninskog gorja od Dinarskog gorja.Jadran je najsjeverniji rukavac Mediterana, koji je s njim spojen preko Otrantskih vrata (morski prolaz između Jadranskog i Jonskog mora).Države na obalama Jadranskog mora su Albanija, Bosna i Hercegovina, Crna Gora, Hrvatska, Italija i Slovenija. Vila iznad Kaštela s panoramskim pogledom na Split, more i otoke.

POVEZANE KNJIGE