Voditi ljubav

Voditi ljubav - Toussaint, Jean-Philippe | Siezrobi.org PDF, TXT, FB2. ePUB. MOBI. Knjiga je napisana 2021. Potražite knjige na siezrobi.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Toussaint, Jean-Philippe
DIMENZIJA
7,61 MB
NAZIV DATOTEKE
Voditi ljubav.pdf
ISBN
6123227418925

OPIS

Jedan čovjek i jedna žena, u nekom hotelu u Tokiju, vode ljubav posljednji put… Po izboru tjednika Le Point, Voditi ljubav Jean-Phillipe Toussainta našao se među 10 najboljih romana objavljenih u Francuskoj 2002. u društvu suvremenih klasika poput Jarčevog slavlja i Korekcija. “U ovome romanu pune zrelosti Jean-Phillipe Toussaint preobražava vječnu priču o gašenju ljubavi u strogu i savršenu skicu, ali ne da bi zatomio osjećaje, nego da bi ih doveo do nepojmljivih razmjera.” Le monde “Put u Japan možda je samo izgovor koji su pronašli da bi se konačno suočili s prekidom koji neprestano odgađaju i koji ih proganja. On nosi sa sobom bočicu klorne kiseline, kao što neki u putnu torbu stave nož ili pištolj. Kiselina koja ranjava nasuprot mrtvoj ljubavi? Tim stranicama lutaju dva iscrpljena bića, na kraju svijeta i njihove strasti, dva bića neusporedive poetičnosti i senzualne ljepote.” TéléramaVoditi ljubav je seizmička i senzualna partitura: nakon silovitog, agresivnog ljubavnog zagrljaja slijedi trenutak potpuna metafizičkog mira, već antologijsko kupanje u bazenu na samome vrhu jednog hotela koji kao da je izgubljen na tokijskome nebu.” Les InrockuptiblesJean-Philippe Toussaint rođen je 1957. u Bruxellessu. Student političkih znanosti i povijesti oduvijek se htio baviti kinematografijom, no književnost ga je ipak sustigla. Nenadan uspjeh prvog romana Kupaonica, objavljenog 1985., postigli su i sljedeći romani: Gospodine, Fotoaparat, Nevoljkost i Televizija. Godine 2000. objavljuje kratki putopis Autoportret (u inozemstvu), djelo znatiželjnog svjetskog putnika. Književni su ga uspjesi svrstali među najkreativnije suvremene romanopisce, a djela su mu prevedena na dvadesetak svjetskih jezika.

To bi barem trebalo biti ugodno, ali nažalost stvarnost je često sasvim drugačija. Iako san o seksualnom sjedinjenju može biti ugodan, čak i orgazmičan, često kad se probudimo muče nas osjećaji sumnje i zbunjenosti.

Primjer rečenice s "voditi ljubav", prijevod memorije. opensubtitles2.

POVEZANE KNJIGE