Anesteziologija u Hrvatskoj

Anesteziologija u Hrvatskoj - Jukić, Marko | Siezrobi.org PDF, TXT, FB2. ePUB. MOBI. Knjiga je napisana 2021. Potražite knjige na siezrobi.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Jukić, Marko
DIMENZIJA
6,56 MB
NAZIV DATOTEKE
Anesteziologija u Hrvatskoj.pdf
ISBN
9533849911555

OPIS

Iza ove knjige stoji mukotrpan rad prikupljanja podataka do kojih je, bar dobrim dijelom, bilo vrlo teško doći. Nastala je sa željom da početak danas ustaljene medicinske struke u Hrvatskoj ne ostane posve zaboravljen, da se ta struka ne gleda kao nešto što je palo s neba. Autor je knjigu pisao iz ljubavi prema svom zvanju sa željom da svoja istraživanja o razvoju anesteziologije u Hrvatskoj prenese drugima, te s vjerom da je nemoguć povratak na stanje kad su tehničari/bolničari davali narkozu, jer su bili financijski jeftiniji. Alternativa je daljnji napredak struke, otkrivanje novih znanstvenih činjenica i bolje liječenje onoga što je najstrašnije u ljudskom životu – boli.

[email protected] +385 (0)1 2367 754; KLINIKA ZA ANESTEZIOLOGIJU, REANIMATOLOGIJU I INTENZIVNO LIJEČENJE, KBC Zagreb, Kišpatićeva 12, 10000 Zagreb, Hrvatska anesteziologija, simpozij, hdail Simpozij će se održati u hotelu International u Zagrebu, Miramarska 24, a trajati će dva dana, 19. i 20.

ožujka 1847. kad je u Zadru izvedena prva operacija uz etersku anesteziju.

POVEZANE KNJIGE