Bubrežna osteodistrofija

Bubrežna osteodistrofija - Laboš, Ivan | Siezrobi.org Zadovoljstvo nam je predstaviti knjigu , koju je napisao . Preuzmite knjigu . u PDF, TXT, FB2 ili bilo kojem drugom mogućem formatu na siezrobi.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Laboš, Ivan
DIMENZIJA
7,32 MB
NAZIV DATOTEKE
Bubrežna osteodistrofija.pdf
ISBN
1104257207767

OPIS

Bubrežna osteodistrofija već je godinama poznat sindrom poremećaja humoralno-hormonalnoga mehanizma u bubrežnoj bolesti, njezinoj progresiji u stanje zatajivanja bubrežne funkcije i postupnom nastajanju histoloških i strukturalnih promjena koštanoga tkiva. Ovo je prva publikacija ove vrste na našem području, a i šire u regiji, gdje se broj ovih bolesnika postupno povećava. Autor ove knjige opisuje na jednostavan, ali detaljan način, s nizom grafičkih prikaza, crteža i tablice, problematiku, dijagnostiku, mehanizam nastajanja, kao i terapijske mogućnosti bubrežne osteodistrofije. Ova znanstvena monografija namijenjena je svima koji se susreću s ovom bolešću, nefrolozima, osobito liječnicima koji rade na dijalizi, endokrinolozima, liječnicima općenito i studentima medicine

Priprema. Potrebno je doći na vađenje ujutro na tašte, nakon 12-satnog posta.

promjene u kosturu nastale zbog kronične bolesti bubrega koje nastaju zbog poremećaja kalcija i fosfora u metabolizmu, abnormalnoga metabolizma vitamina D te pojačana djelovanja paratireoidne žlijezde. kontekst . Bubrežna osteodistrofija već je godinama poznat sindrom poremećaja humoralno-hormonalnoga mehanizma u bubrežnoj bolesti, njezinoj progresiji u stanje zatajivanja bubrežne funkcije i postupnom nastajanju histoloških i strukturalnih promjena koštanoga tkiva.

POVEZANE KNJIGE