Enciklopedija za roditelje

Enciklopedija za roditelje - Bašić-Ogresta, Marija | Siezrobi.org PDF, TXT, FB2. ePUB. MOBI. Knjiga je napisana 2021. Potražite knjige na siezrobi.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Bašić-Ogresta, Marija
DIMENZIJA
5,39 MB
NAZIV DATOTEKE
Enciklopedija za roditelje.pdf
ISBN
5917797791349

OPIS

Knjiga je moderno koncipiran priručnik vrhunskoga francuskog izdavača Laroussea. Za razliku od ostalih priručnika na našem tržištu namijenjenih mladim roditeljima ova knjiga prijatelj je i savjetnik roditeljima od samoga začeća pa sve do početka adolescentnoga doba njihova djeteta. Po prvi puta ovakav priručnik ima i jasan i razumljiv rječnik medicinskih termina koji pruža osnovne obavijesti o bolestima ili dijagnostičkim metodama te tako pomaže roditeljima da ublaže svoje strepnje i strahove. U stvaranju Enciklopedije sudjelovalo je nekoliko desetaka vrhunskih specijalista: ginekologa, pedijatara, psihologa i primalja, a oni su se potrudili odgovoriti na sva pitanja koja bi budući roditelji mogli postaviti. Knjiga na 456 stranica donosi preko 300 fotografija u boji. Pravi DOKTOR U KUĆI: GINEKOLOG-PORODNIČAR-PEDIJATAR- PRIJATELJ kojem se s pouzdanjem možete obratiti.U prvom se poglavlju govori o trudnoći, objašnjava se tijek trudnoće i rast djeteta, zatim se preporuča način praćenja trudnoće i raspored pregleda kod liječnika. Trudnici se savjetuju optimalni jelovnici, vježbe i odjeća, ali se i upozorava na moguće poteškoće i rizike. Također se savjetuje kako da se obitelj, a posebice drugu djecu pripremi za dolazak prinove. Drugo je poglavlje posvećeno porodu. Mnoge se trudnice boje da neće prepoznati trenutak kada treba otići u rodilište, no ovdje je sve precizno objašnjeno. Detaljno je opisan i sam porođaj, kao i posebni slučajevi kada nije preporučljivo obaviti tzv. prirodni porođaj. Vrlo je važno da se majka nakon poroda što prije vrati u formu pa joj se predlažu vježbe pomoću kojih će to postići. Mnogi roditelji strahuju, pogotovo dok je dijete još malo, da će u nečemu pogriješiti. Enciklopedija za roditelje im u slijedeća četiri poglavlja daje precizna uputstva za postupanje s djetetom. Kako ga i čime treba hraniti, kako održavati higijenu, što ga treba učiti, u čemu ga pustiti da bude samostalno. Poglavlja su podijeljena prema dobi djeteta: Dojenče do godinu dana Dijete od 1. do 3. godine Dijete od 3. do 10. godine Prema adolescenciji. Izložen je detaljan pregled razvoja djeteta u svakoj godini te posebni savjeti za pojedinu dob. Na kraju knjige nalaze se upute za postupanje u hitnim slučajevima i Medicinski rječnik u kojem su opisane najčešće dječje bolesti, njihovi simptomi i liječenje. Prijevod: Marija Bašić-Ogresta, Ana Prpić, Julija Šuput, Tatjana Tadić, Jasenka Zmijanac

Međutim to nije uvijek slučaj. Posvojitelji su ljudi koji njeguju, odgajaju i brinu se za potomstvo, iako nisu zapravo ... Kako natjerati roditelje da se prestanu svađati.

Razmišljati ... ENCIKLOPEDIJA RAZVOJNIH IGARA. Kategorija Priručnici za roditelje i odgajatelje.

POVEZANE KNJIGE