Forensic Psychiatry, Psychoanalysis and Criminal Law

Forensic Psychiatry, Psychoanalysis and Criminal Law - Goreta, Miroslav | Siezrobi.org Zadovoljstvo nam je predstaviti knjigu , koju je napisao . Preuzmite knjigu . u PDF, TXT, FB2 ili bilo kojem drugom mogućem formatu na siezrobi.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Goreta, Miroslav
DIMENZIJA
5,70 MB
NAZIV DATOTEKE
Forensic Psychiatry, Psychoanalysis and Criminal Law.pdf
ISBN
8619194645331

OPIS

Autor, profesionalno angažiran za integraciju psihoanalitičkog pristupa u teoriju i praksu hrvatske forenzičke psihijatrije, u ovoj knjizi objavljuje 15 svojih psihoanalitički orijentiranih znanstvenih i stručnih radova/članaka raznih tema, pisanih u razdoblju od 1980.-1998. godine.Knjiga je pisana na engleskom jeziku, jer je namijenjena za domaću i inozemnu javnost. Neki od tih članaka sadrže i pojedina poglavlja koja ne spadaju u područje psihoanalize, ali su ta poglavlja radi cjelovitosti njihova razumijevanja ipak zadržana u ovom izdanju. Da bi se čitatelju osigurao što objektivniji uvid u “priču” o integraciji psihoanalitičkog učenja u hrvatsku forenzičku psihijatriju, svi su prilozi poredani prema kronološkom redu njihova prvog javnog prezentiranja – bilo u pisanom, bilo u usmenom obliku. Na kraju, kao posebni dodatak, u knjigu je uključen i zapisnik s rasprave održane na Međunarodnom kaznenom sudu za bivšu Jugoslaviju u Den Haagu 12.10. 1998. godine.

Permalink: Toggle navigation ... modern forensic psychiatry. In 1893 relation of mental hralth to questions of criminal law..

In criminal forensic psychiatry, competency to stand trial may require an evaluation to establish whether or not the defendant has the mental capacity to understand and participate in the legal proceedings against him or her. 1 This evaluation is the most common psychiatric evaluation in criminal forensic psychiatry.

POVEZANE KNJIGE