Uvod u metode znanstvenog istraživanja u društvenim i humanističkim znanostima

Uvod u metode znanstvenog istraživanja u društvenim i humanističkim znanostima - Mejovšek, Milko | Siezrobi.org Zadovoljstvo nam je predstaviti knjigu , koju je napisao . Preuzmite knjigu . u PDF, TXT, FB2 ili bilo kojem drugom mogućem formatu na siezrobi.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Mejovšek, Milko
DIMENZIJA
11,50 MB
NAZIV DATOTEKE
Uvod u metode znanstvenog istraživanja u društvenim i humanističkim znanostima.pdf
ISBN
8465034415292

OPIS

Knjiga se sastoji od dva dijela i sedam poglavlja. Prvi dio obuhvaća četiri poglavlja koja se odnose na temeljna pitanja znanosti i znanstvenoistraživačkog rada. Drugim dijelom dominira multivarijantni pristup u znanosti. Uz teorijske rasprave u knjizi postoji i veći broj praktičnih primjera koji će omogućiti bolje razumijevanje složenih metoda multivarijatne obrade podataka. Te statističko-matematičke metode utemeljene su na multivarijatnom pristupu ili paradigmi u znanosti. Poznavanje osnova multivarijatne analize potrebno je studentima dodiplomskih studija da bi bolje razumjeli složenost pojava u društvenim i humanističkim znanostima, kojima će se baviti tijekom studija. U poslijediplomskim studijima multivarijatna bi analiza trebala biti znatno prisutnija u nastavnim planovima i programima studija.

Kao preporuku, navodimo nekoliko naslova, a za motivacijski je razgovor dostatno poznavati sadržaj jedne knjige. Dakako, pristupnici mogu konzultirati i ostale Proučit će etičke standarde društvenih istraživanja, izraditi informirani pristanak te prijavu etičkom povjerenstvu.

(2005) Istraživačke metode u psihologiji i drugim društvenim znanostima. Jastrebarsko: Slap, 4.

POVEZANE KNJIGE