Vrsnoća medicinske skrbi

Vrsnoća medicinske skrbi - Reuben, Eldar | Siezrobi.org Zadovoljstvo nam je predstaviti knjigu , koju je napisao . Preuzmite knjigu . u PDF, TXT, FB2 ili bilo kojem drugom mogućem formatu na siezrobi.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Reuben, Eldar
DIMENZIJA
12,69 MB
NAZIV DATOTEKE
Vrsnoća medicinske skrbi.pdf
ISBN
1551056826918

OPIS

Tema ove knjige je poboljšanje kakvoće medicinske skrbi i znanstveno procjenjivanje njezina stupnja. U posljednja tri desetljeća ocjenjivanje kakvoće medicinske skrbi dobiva sve veću važnost, najprije u SAD-u, a zatim i u zemljama zapadnog svijeta, pa tako i u nas. Praćenje kakvoće skrbi i održavanje na stupnju koji, uz raspoloživa sredstva, osigurava najbolju skrb, a bez povećane opasnosti za bolesnike, vrlo je važno. Jer, ako kakvoća nije prihvatljiva, treba je poboljšati i podići je na željenu razinu. Vrsnoće medicinske skrbi temeljno je važna za zdravstvenu zaštitu na svim razinama, od ambulanta liječnika primarne zaštite, preko općih i kliničkih bolnica do sustava zdravstvene zaštite u cjelini. Znanstvene osnove koje obrađuje knjiga, temelje se na nepristranoj objektivnoj procjeni, upletanju (intervenciji) na principima medicine temeljene na dokazima te nepristranoj procjeni rezultata upletanja. Takvi postupci moraju biti trajno provođeni s ponavljanim ciklusima upletanja. Za medicinsku skrb, kao oblik zdravstvene skrbi, neposredno su odgovorni liječnici, jer je sami primjenjuju i nekoga upućuju da je primijeni. Kako, do sada, liječnik u svom školovanju malo uči o načelima i postupcima za održavanje prihvatljive kakvoće medicinske skrbi i njezinu poboljšanju, ovakva knjiga je dobrodošla i vrlo korisna. Autor, vrsni svjetski stručnjak za ovo područje, iznosi u ovoj knjizi i znanja o doprinosima drugih disciplina skrbi za bolesnika, o odnosima unutar radnog tima, o organizaciji djelatnosti i njezinim promjenama. U knjizi se nalaze i korisni dodatci: Englesko-hrvatski rječnik Pojmovnik Popis knjiga o kakvoći skrbi i njezinu poboljšanju Popis časopisa koji se bave promidžbom poboljšanja kakvoće skrbi.

ISBN Tema ove knjige je poboljšanje kakvoće medicinske skrbi i znanstveno procjenjivanje njezina stupnja. U posljednja tri desetljeća ocjenjivanje kakvoće medicinske skrbi dobiva sve veću važnost, najprije u SAD-u, a zatim i u zemljama zapadnog svijeta, pa tako i u nas. Tema ove knjige je poboljšanje kakvoće medicinske skrbi i znanstveno procjenjivanje njezina stupnja. hitne medicinske skrbi na jednom mjestu i odmah.

ISBN 953-176-195-7 614.2 Studija čije je rezultate u tekstu The healthcare gender bias: do men get better medical treatment? krajem studenog objavio britanski Guardian pokazala je poražavajuće razlike u kvaliteti pružanja medicinske skrbi muškarcima i ženama. Naime, osim činjenice da je općenito manja vjerojatnost da će ženama sa srčanim zastojem slučajni prolaznici pružiti CPR, tj.

POVEZANE KNJIGE