Rosemaryna beba

Rosemaryna beba - Levin, Ira | Siezrobi.org Pročitajte knjigu izravno u pregledniku. Preuzmite knjigu u PDF, TXT, FB2 formatu na svoj pametni telefon. I još mnogo togasiezrobi.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Levin, Ira
DIMENZIJA
12,4 MB
NAZIV DATOTEKE
Rosemaryna beba.pdf
ISBN
7544705578314

OPIS

Drugi roman jednog od najcjenjenijih američkih pisaca druge polovice 20. stoljeća, dobitnika nagrade Grand Masters za životno djelo 2003. godine. Objavljen 1967. godine, žanru horrora dao je posve novo značenje, dodatno ga je proslavio film Romana Polanskog. Čitatelj je u nedoumici, jer svaki put kada se dogodi nešto neobično što ukazuje na zavjeru, to bude pobijeno logičnim objašnjenjem događaja. Autor je u pisanju ove knjige bio inspiriran trudnoćom svoje tadašnje supruge, ali i crkvenim predavanjem na temu bliske povezanosti dobra i zla.

kolovoza 1969., Tate, koja je bila u osmom mjesecu trudnoće, i još četvero (Abigail Folger, Jay Sebring, Wojciech Frykowski i Steven Parent), brutalno su ubili članovi ... Rosemaryna beba temeljena je na tada popularnom istoimenom romanu Ire Levina, koji je Polanski adaptirao u scenarij, čime je zaradio svoju drugu nominaciju za Oscara. 9.

Rosemary's baby) je američki film u režiji Romana Polanskog iz 1968. godine s Miom Farrow u glavnoj ulozi.

POVEZANE KNJIGE