Slovo iskona – 2.dop.izd.

Slovo iskona – 2.dop.izd. - Damjanović,Stjepan | Siezrobi.org Zadovoljstvo nam je predstaviti knjigu , koju je napisao . Preuzmite knjigu . u PDF, TXT, FB2 ili bilo kojem drugom mogućem formatu na siezrobi.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Damjanović,Stjepan
DIMENZIJA
8,92 MB
NAZIV DATOTEKE
Slovo iskona – 2.dop.izd..pdf
ISBN
2936773266519

OPIS

Postanak i uporaba staroslavenskoga jezika i njegovo funkcioniranje u hrvatskoj tradiciji i slavenskim kulturama kroz stoljeća, postanak glagoljice i ćirilice u kontekstu povijesnih izvora, uloga i značenje Svete Braće, jezična, paleografska i tekstološka analiza kanonskih tekstova, redakcije i recenzije staroslavenskih tekstova, te ćirilometodsko naslijeđe u hrvatskom srednjem vijeku – temeljni su problemi koje proučava akademik Stjepan Damjanović u ovome sveučilišnom udžbeniku za studente kroatistike i slavistike. No, zbog svoje jasnoće i sažetosti u tumačenju filoloških pojmova i tema, kao i zbog bogate likovne i grafičke opreme, Damjanovićevo Slovo iskona zainteresirat će posve sigurno i stručne filolološke krugove te sve ljubitelje starih hrvatskih i slavenskih knjiga čemu u prilog idu već dva rasprodana izdanja Slova iskona. Posebna je vrijednost ove knjige i u tome što se, uz opis i analizu svakoga teksta, leksikonski obrađuju filološki pojmovi, primjerice aprakos, inkunabula, inicijal, transliteracija i drugi, a istodobno se kratko i obavijesno obrađuju zanimljive teme (Na čemu i čime su pisali stari Slaveni, Varijante u prijepisima i drugo), što će pomoći da se lakše prebrode teškoće koje u nastavi mnogih predmeta nastaju zbog nepoznavanja elementarnih filoloških pojmova. Prvo, rasprodano izdanje objavljeno je 2002., a drugo, dopunjeno izdanje 2004. Knjiga je opremljena sa šezdesetak kolor i šezdesetak crno-bijelih ilustracija, tablicama te imenskim i predmetnim kazalom.

Stjepan Damjanović, Autor. Stanje: Rabljeno. Slovo iskona by Stjepan Damjanović, unknown edition Slovo iskona.

Prva četiri razreda osnovne škole završio je u rodnom selu, a četiri viša u susjednom Vrpolju. Nakon gimnazijskoga školovanja u Požegi upisao se... 2015-2021 © russkoe-slovo.ru | Все права защищены. DOP 2: Delete One Part IOS и Андроид (Разработчик SayGames). About DOP 2: Delete One Part Game: "Welcome to DOP 2: Delete One Part - a new tricky game, which bring you new experience in solving puzzles.

POVEZANE KNJIGE