Astronomija 1

Astronomija 1 - Vujnović, Vladis | Siezrobi.org Zadovoljstvo nam je predstaviti knjigu , koju je napisao . Preuzmite knjigu . u PDF, TXT, FB2 ili bilo kojem drugom mogućem formatu na siezrobi.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Vujnović, Vladis
DIMENZIJA
9,36 MB
NAZIV DATOTEKE
Astronomija 1.pdf
ISBN
3755111590056

OPIS

Osnove astronomije i planetski sustavOva knjiga o astronomiji započinje upoznavanjem zvjezdanog neba. Punoću astronomije iskusit ćemo samo tako da se uputimo u prirodu, na mjesto gdje se vide astronomske pojave. Bez obzira na to što nas to vuče da upoznamo svijet, potrebno je snaći se u mnoštvu objekata. Živimo u svemiru, njegov smo dio i upoznavanje svemirskih tijela nije samo udovoljavanje pukoj znatiželji, već je sve više i smisao široke praktične aktivnosti Prva četiri poglavlja ove knjige daju spoznajne, geometrijske i fizičke osnove: 1. upoznavanje sa zvjezdanim nebom, 2. pregled metoda kojima se odredio položaj Zemlje u prostoru, 3. tumač pojava uzrokovanih gibanjima Zemlje u prostoru, 4. odnos svemirskih tijela sa stajališta gravitacijske interakcije. Fizičko stanje i gibanja tijela planetnog sustava obrađuju daljnja četiri poglavlja: 5. Mjesec, 6. Zemljina skupina planeta, 7. mala tijela, 8. Jupiterova skupina planeta. Priručnik namijenjen studentima fizike i geografije kao i učenicima srednjih škola za učenje osnova astronomije.

Brzim korakom sam išla prema astronomskoj kuli. Danas sam imala Ravenclawe i Slytherine na 1.

Zbog toga se uvriježio i naziv astrofizika, koji je sinonim za suvremenu astronomiju. 1. upoznavanje sa zvjezdanim nebom, 2.

POVEZANE KNJIGE