Hrvatski nacionalni parkovi

Hrvatski nacionalni parkovi - Bralić,Ivo | Siezrobi.org Zadovoljstvo nam je predstaviti knjigu , koju je napisao . Preuzmite knjigu . u PDF, TXT, FB2 ili bilo kojem drugom mogućem formatu na siezrobi.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Bralić,Ivo
DIMENZIJA
4,11 MB
NAZIV DATOTEKE
Hrvatski nacionalni parkovi.pdf
ISBN
2169040716027

OPIS

Hrvatska je prirodna baština iznimno vrijedna i raznolika, a upravo su nacionalni parkovi najbolja i najljepša ilustracija tih vrijednosti. Tri nacionalna parka ilustriraju bogatstvo jadranskog primorja i podmorja Kornati, Mljet i Brijuni, tri parka prezentiraju vrijednosti hrvatskoga planinskog područja Paklenica, Sjeverni Velebit i Risnjak, a dva su najdostojniji predstavnici krških fenomena, po kojima je Hrvatska poznata daleko izvan svojih granica Plitvička jezera i Krka. U proteklih petnaest godina od proglašenja samostalne Republike Hrvatske dogodile su se brojne i značajne promjene u broju i granicama najpoznatije kategorije zaštićene prirode -nacionalnim parkovima Sadržaj ove knjige tekstom, fotografijama i kartografskim prilozima prati sve te promjene, l kao što su nacionalni parkovi sadržajno prošireni i obogaćeni, tako je i knjiga obogaćena brojnim kvalitetnim snimkama. Ipak, ne smijemo se zavaravali, to je još uvijek samo dio onoga što nude naši nacionalni parkovi. Hrvatska je prirodna baština iznimno vrijedna i raznolika, a upravo su nacionalni parkovi najbolja i najljepša ilustracija tih vrijednosti.

Plitvice obiluju izvorima, a voda stvara 16 idiličnih većih i manjih jezera ... Učka je planina u istočnom dijelu Istre; proteže se u dužini 20 km od prijevoja Poklon (preko kojega vodi cesta Rijeka - Pazin) do Plominskog zaljeva.Ima izgled izrazitoga grebena, vrhovi kojega se prema jugu snizuju: Plas (1285 m), najviši vrh Vojak (1401 m), Suhi vrh (1333 m), Brgud (907 m), Kremenjak (827 m) i Sisol (835 m). Parkovi prirode u Hrvatskoj Pronađite savršen odmor u Hrvatskim parkovima prirode. Prirodne ljepote i netaknuta priroda jedna su od obilježa Hrvatske.

Pod zaštitom je ne samo cijelo otočje, nego i okolno more. Brijunski otoci su poznati po očuvanoj sredozemnoj Nacionalni parkovi Hrvatske.

POVEZANE KNJIGE