Sav taj jazz

Sav taj jazz - Bubanović, Aleksandar | Siezrobi.org Zadovoljstvo nam je predstaviti knjigu , koju je napisao . Preuzmite knjigu . u PDF, TXT, FB2 ili bilo kojem drugom mogućem formatu na siezrobi.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Bubanović, Aleksandar
DIMENZIJA
3,53 MB
NAZIV DATOTEKE
Sav taj jazz.pdf
ISBN
6613118033478

OPIS

Moja galerija slika i druge priče Moja galerija slika, istaknutog zagrebačkog jazz glazbenika Aleksandra Bubanovića istovremeno je autorova autobiografija i jazz biografija grada Zagreba kroz gotovo pola stoljeća. S jednim od najznačajnijih hrvatskih jazz gitarista pratimo glazbenu povijest grada Zagreba, tada, kolijevke jazza na ovim prostorima. Rukopis se sastoji od 28 priča u kojima upoznajemo sve značajne ličnosti i događaje sa zagrebačke jazz scene u drugoj polovici 20. stoljeća. Autor kroz ležerne i, s puno humora, napisanih priča daje sveobuhvatan, ali i osoban pogled na to, glazbeno bogato, razdoblje. Pritom nikad ne zaboravlja istaknuti i mjesto koje su zagrebački jazz glazbenici imali na svjetskim pozornicama i u svjetskim jazz analima. Tu su se našla imena svih značajnih zagrebačkih jazz glazbenika i orkestara: Zagreb Sinchopaters, Hot Club Zagreb, Night Swingersi, orkestar braće Johan, orkestar Bojana Hohnjeca, Quick Swingersi, Collibri Jazz… Knjigu na ambiciozan i hvalevrijedan način završava kronoloskim pregledom i opisom jazz orkestara koji su u tom trenutku djelovali na zagrebačkoj jazz sceni. Jazz bi, kao neizostavna sastavnica glazbene povijesti grada Zagreba, ovim djelom napokon dobila svoje zasluženo mjesto.

S jednim od najznačajnijih hrvatskih jazz ... Sav taj jazz, nagrađen s četiri Oscara, sa Scheiderom i Jessicom Lange u glavnim ulogama, opisuju kao film s mnogo pjesme i plesa u kojem mogu uživati i oni koji ne vole mjuzikle. Za uživanje u filmu na atraktivnoj lokaciji, koju otkrivamo dan prije projekcije, potrebno je prijaviti se na newsletter na stranici skrivene.motovunfilmfestival.

Film je velikim dijelom autobiografskog karaktera, odnosno inspiriran Fosseovim iskustvima nekoliko godina ranije, kada je istovremeno režirao igrani film Lenny i prestižnu ... Preporuke: Sav taj jazz. Pet albuma za čitatelje Novosti izabrao je mladi glazbeni kritičar i saksofonist Lujo Parežanin: od arhivskih snimki preko neobičnih dueta do talentiranog srpskog benda, ovo su najzanimljiviji jazz naslovi iz prve polovice godine.

POVEZANE KNJIGE