Složenci i variva

Složenci i variva - Janjatović, Zorica, Ana | Siezrobi.org Pročitajte knjigu izravno u pregledniku. Preuzmite knjigu u PDF, TXT, FB2 formatu na svoj pametni telefon. I još mnogo togasiezrobi.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Janjatović, Zorica, Ana
DIMENZIJA
8,30 MB
NAZIV DATOTEKE
Složenci i variva.pdf
ISBN
2892762377243

OPIS

Variva su krepka jela koja se, vare, odnosno dugo kuhaju na laganoj vatri i jedu žlicom. Pripadaju tradicijskim jelima koja su činila osnovu narodne prehrane. Receptima pokazuju kako se na vegetarijanski način mogu pripremiti vrlo ukusna variva. Složenci su specifična vrsta jela u kojem se sastojci slažu i kuhaju u loncu ili pak peku u pečnici. Pečenje u pećnici spada u energetski snažne načine pripreme i najviše se koristi kad je hladno tj. kada nam treba najviše zagrijavajuće energije. No, ponekad se može pripremiti i u proljeće, te ljeti.

Biovega, Zagreb, 2005. Variva su krepka jela koja se, kako samo ime kaže, vare, odnosno dugo kuhaju na laganoj vatri i jedu žlicom.

Pripadaju tradicijskim jelima koja su činila osnovu narodne prehrane. Receptima pokazuju kako se na vegetarijanski način mogu pripremiti vrlo ukusna variva.

POVEZANE KNJIGE