Ljekarna od vremena

Ljekarna od vremena - Glumac, Branislav | Siezrobi.org PDF, TXT, FB2. ePUB. MOBI. Knjiga je napisana 2021. Potražite knjige na siezrobi.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Glumac, Branislav
DIMENZIJA
7,63 MB
NAZIV DATOTEKE
Ljekarna od vremena.pdf
ISBN
8731623625354

OPIS

Nova zbirka poezije Branislava Glumca . Autoportretno pjesnikovanje Branislava Glumca iz zbirke u zbirku pojačava dozu konačnosti. Između samosažaljenja i mazohističkog uživanja u rasponima vlastite bolne svijesti, on uporno evidentira svoju fizičku dekadenciju i odgovarajuću psihičku reakciju. Bilježi kako se značenje stvari koje su ga pratile bitno usitnjava, kako su gubici na svim stranama sve veći i kako se otvaraju vrata za definitivne odlaske. Ironično govori o otajstvima odlazećih, a bez ikakvih iluzija zaziva ljekarnu od vremena, to jest apoteku u kojoj bi se mogli naći melemi za nesmiljeni protok dana i godina, naći zaštita od prijetećih i okrutnih životnih nepogoda. Pisanje in extremis jest i svojevrsno sklanjanje od vlastita nevremena. Dijagnoza o putu za konačnu luku u kojoj remonta više nema popraćena je simptomima života od rupa i zakrpa, metonimijom propalih dvora i zahrđalih likova. Da ne idemo u naturalističke detalje, kojih se pjesnik Glumac također ne kloni, tuga muškog bankrota ocrtana je ljuljačkom lažnih nadanja i namjernih samozavaravanja (…) Lirik se prepoznaje i u tipičnim antilirskim ispadima, omekšanim tek solidarnošću sa slabijima i ljubavlju za neke manifestacije prirode.

Sukladno odluci Nacionalnog kriznog stožera RH i Kriznog stožera Ministarstva zdravstva, za vrijeme trajanja epidemije COVID-19 virusa, Ljekarne Jadran od ponedjeljka 23.ožujka 2020. do daljnjeg rade po sljedećem rasporedu: Tijekom promotivnog vremena za jedan kupljeni proizvod dobivate 2 pečata, a za 2 kupljena proizvoda dobivate 3 pečata i 1 proizvod GRATIS.

Napiši recenziju. Cijena 39,00 kn Nova zbirka poezije Branislava Glumca .

POVEZANE KNJIGE