Marketing i menadžment u kulturi i umjetnosti

Marketing i menadžment u kulturi i umjetnosti - Aleksić, Lj. | Siezrobi.org PDF, TXT, FB2. ePUB. MOBI. Knjiga je napisana 2021. Potražite knjige na siezrobi.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Aleksić, Lj.
DIMENZIJA
7,42 MB
NAZIV DATOTEKE
Marketing i menadžment u kulturi i umjetnosti.pdf
ISBN
6173514215444

OPIS

Ovo se interdisciplinarno djelo bavi do sada nedovoljno obrađenom problematikom poslovnog upravljanja institucijama i organizacijama koje djeluju u „kulturnim industrijama“, bez obzira na njihovu profitnu ili neprofitnu orijentaciju. Prema riječima prof. dr. sc. Marije Tomašević-Lišanin, redovite profesorice na Katedri za marketing Ekonomskog fakulteta u Zagrebu, „knjiga Marketing i menadžment u kulturi i umjetnosti prvi put na hrvatskom jeziku nudi sistematičan pregled najvažnijih teorijskih saznanja, koja su – kako uporabom primjera iz obrađenog područja, tako i metodološkim pristupom – primjerena budućim i sadašnjim djelatnicima u području kulture i umjetnosti.“Knjiga se sastoji od pet poglavlja, u kojima se obrađuju sljedeće teme: 1. Analiza kulturnih institucija i djelatnosti kulture i umjetnosti, 2. Analiza okruženja i vlastite organizacije, 3. Menadžment u kulturi i menadžerske vještine za upravljanje organizacijama kulture i umjetnosti, 4. Temeljna načela i specifičnosti marketinga institucija i organizacija kulture i umjetnosti, te 5. Niz izabranih izdvojenih tema u marketingu i menadžmentu institucija u kulturi i umjetnosti.Ovo se djelo izdvaja i nizom originalnih primjera iz prakse koji slijede svaku cjelinu, kao i integralni studiji slučaja na kraju svakoga poglavlja, koji ilustriraju primjenu iznesenih teorijskih načela u respektabilnim hrvatskim kulturno-umjetničkim institucijama.Uz knjigu dolazi i DVD koji sadrži 24 intervjua sa stručnjacima iz značajnih kulturnih i umjetničkih institucija u Hrvatskoj.

... - umjetničkih institucija/ Strategija distribucije u upravljanje posrednicima/ Promocija i marketinška komunikacija u kulturi i umjetnosti/ IZDVOJENE TEME U MARKETINGU I MENADŽMENTU INSTITUCIJA KULTURE I UMJETNOSTI/ Marketinška istraživanja ... U knjižarama se od nedavno može nabaviti knjiga «Marketing i menadžment u kulturi i umjetnosti"autora Jurice Pavičića, Nikše Alfirevića i Ljiljane Aleksić, koja se bavi do sada nedovoljno obrađenom problematikom poslovnog upravljanja institucijama i organizacijama koje djeluju u «kulturnim industrijama», bez obzira na njihovu profitnu ili neprofitnu orijentaciju. Analiza okruženja i vlastite organizacije, 3.

Posljednje, 5. poglavlje zamišljeno je kao izbornik izdvojenih tema iz područja ... Naručite u VBZ online knjižari poznati naslov Marketing i menadžment u kulturi i umjetnosti autora Aleksić, Lj., Alfirević, N, Pavičić, J..

POVEZANE KNJIGE