Marketing i menadžment u kulturi i umjetnosti

Marketing i menadžment u kulturi i umjetnosti - Aleksić, Lj. | Siezrobi.org Pročitajte knjigu izravno u pregledniku. Preuzmite knjigu u PDF, TXT, FB2 formatu na svoj pametni telefon. I još mnogo togasiezrobi.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Aleksić, Lj.
DIMENZIJA
5,12 MB
NAZIV DATOTEKE
Marketing i menadžment u kulturi i umjetnosti.pdf
ISBN
5413739435299

OPIS

Ovo se interdisciplinarno djelo bavi do sada nedovoljno obrađenom problematikom poslovnog upravljanja institucijama i organizacijama koje djeluju u „kulturnim industrijama“, bez obzira na njihovu profitnu ili neprofitnu orijentaciju. Prema riječima prof. dr. sc. Marije Tomašević-Lišanin, redovite profesorice na Katedri za marketing Ekonomskog fakulteta u Zagrebu, „knjiga Marketing i menadžment u kulturi i umjetnosti prvi put na hrvatskom jeziku nudi sistematičan pregled najvažnijih teorijskih saznanja, koja su – kako uporabom primjera iz obrađenog područja, tako i metodološkim pristupom – primjerena budućim i sadašnjim djelatnicima u području kulture i umjetnosti.“Knjiga se sastoji od pet poglavlja, u kojima se obrađuju sljedeće teme: 1. Analiza kulturnih institucija i djelatnosti kulture i umjetnosti, 2. Analiza okruženja i vlastite organizacije, 3. Menadžment u kulturi i menadžerske vještine za upravljanje organizacijama kulture i umjetnosti, 4. Temeljna načela i specifičnosti marketinga institucija i organizacija kulture i umjetnosti, te 5. Niz izabranih izdvojenih tema u marketingu i menadžmentu institucija u kulturi i umjetnosti.Ovo se djelo izdvaja i nizom originalnih primjera iz prakse koji slijede svaku cjelinu, kao i integralni studiji slučaja na kraju svakoga poglavlja, koji ilustriraju primjenu iznesenih teorijskih načela u respektabilnim hrvatskim kulturno-umjetničkim institucijama.Uz knjigu dolazi i DVD koji sadrži 24 intervjua sa stručnjacima iz značajnih kulturnih i umjetničkih institucija u Hrvatskoj.

sc. Jurica Pavičić izvanred-ni je profesor na Katedri za marketing Ekonomskog fakulteta u Zagrebu.

We may request cookies to be set on your device. We use cookies to let us know when you visit our websites, how you interact with us, to enrich your user experience, and to customize your relationship with our website. Zašto menadžment i produkcija u kulturi? Preddiplomski stručni studij Menadžmenta i produkcije u kulturi profiliran je s obzirom na rastuće potrebe suvremenoga tržišta rada u području kulture i umjetnosti, koje podrazumijeva obrazovane menadžere za profesionalno sudjelovanje u procesima upravljanja u institucijama kulture odnosno vođenja i produkcije različitih projekata u kulturi. Poslovanje i upravljanje - Menadžment u kulturi Poslovanje i upravljanje - Menadžment uredskog poslovanja Informacijske tehnologije Specijalistički diplomski stručni studiji Upravljanje inovacijama Komunikacijski menadžment Menadžment javnog sektora 1.) 'Marketing i menadžment u kulturi i umjetnosti' / Jurica Pavičić, Nikša Alfirević, Ljiljana Aleksić Zagreb, Masmedia, 2006.

POVEZANE KNJIGE