Moćnici su iznad zakona

Moćnici su iznad zakona - Goodman, Amy | Siezrobi.org Zadovoljstvo nam je predstaviti knjigu , koju je napisao . Preuzmite knjigu . u PDF, TXT, FB2 ili bilo kojem drugom mogućem formatu na siezrobi.org.

INFORMACIJA

AUTOR
Goodman, Amy
DIMENZIJA
11,98 MB
NAZIV DATOTEKE
Moćnici su iznad zakona.pdf
ISBN
1552098386283

OPIS

Raskrinkavanje korumpiranih političara, ratnih profitera i medija koji ih obožavaju U knjizi Moćnici su iznad zakona Amy Goodman čini sve kako bi razotkrila korumpirane političare, ratne profitere i medije koji ih obožavaju“. Od Istočnog Timora, preko Nigerije, do Iraka, pa diljem Amerike, Amy Goodman, voditeljica radijskog i televizijskog programa Demokracija smjesta! i dobitnica brojnih nagrada, uz pomoć brata Davida, pronalazi primjere kako bi zapravo govorila o utišanoj većini“ – golemom dijelu američke i svjetske javnosti koju oblikuju mediji iz matice“. Ti mediji pod utjecajem moćnika postaju ne samo glasnogovornici elite na vlasti, već i golemih korporacija koje dobit izvlače na ratovima i ratnom gospodarstvu. Svi ti korporativni ratni profiteri nemaju što reći, a sve što imaju, htjeli bi prodati“. Amy Goodman nastoji razotkriti laži, korupciju i zločine elite na vlasti. Posebno mjesto u cijelom tom košmaru Goodman pripisuje američkim golemim medijskim carstvima kao glavnom uzroku i sredstvu utišavanja većine“. “Amy Goodman ustaje rano ujutro – daleko prije svih nas – da bi se javila kao jedini glas istine na radijskim valovima u SAD-u. Ova knjiga iznosi sve laži koje nam se govore, danju i noću. Amy Goodman je nacionalno blago i ako niste u mogućnosti da je čujete preko etera, sada možete uzeti njezinu knjigu. Nakon što je pročitate i odložite, klimat ćete glavom u nevjerici i gnušanju, a onda osjetiti pobunu.” -Michael Moor, redatelj filma Bowling for Columbine i autor knjige Stupid White Men “Što bi novinarstvo moralo biti: zakleti čuvar interesa naroda, a ne moćnika i profita.“ -Arundhati Roy, autor knige Bog malih stvari “U vremenima kada se ljudima kaže da ‘paze što govore’, Amy Goodman ne boji se moćnicima skresati istinu u lice. Ona to čini svakodnevno.” -Susan Sarandon, glumica OTIĆI TAMO GDJE VLADA MUK. To je zadaća i odgovornost novinara: dati glas zaboravljenima i bespomoćnima, onima koje su moćni smoždili. To je najbolji znani mi razlog zbog kojeg s perima, kamerama i mikrofonima u rukama (u potrazi za temom) ulazimo u različite zajednice i odlazimo diljem svijeta. Mediji pod utjecajem moćnika postaju ne samo glasnogovornici elite na vlasti, već i golemih korporacija koje dobit izvlače na ratovima i ratnom gospodarstvu. Svi ti korporativni ratni profiteri nemaju što reći, a sve što imaju, htjeli bi prodati. Amy Goodman nastoji razotkriti laži, korupciju i zločine elite na vlasti.

prosinca prošle godine. Nisu prošla ni dva mjeseca, a već su se pojavile malverzacije oko cijepljenja.

Nico Toscani (Steven Seagal) je majstor borilačkih vještina i bivši operativac CIA-e. Kao svjedok ratnih grozota u Vijetnamu, a današnji djelatnik čikaške policije, Nico pokušava zaboraviti prošlost i unijeti reda u svoju nemirnu četvrt. Naravno pravosuđe i DORH su u čvrstom zagrljaju udbaške duboke države, za sada! I to su činjenice.

POVEZANE KNJIGE